KONA Hybrid

269 900 SEK Från

Hyundai KONA Hybrid

Kaxig och cool - nya KONA Hybrid är här

KONA Hybrid - en hybrid med el och bensin

Det senaste tillskottet i KONA-familjen använder el för att du ska komma längre per liter bensin. Och det gör den utan att du behöver ladda något batteri eller ändra dina körvanor!
Helt nya KONA Hybrid är utrustad både med en förbränningsmotor och en elmotor som genom sitt effektiva samarbete minskar bränsleförbrukningen och sänker utsläppen.

Kona Hybrid designad för att minska utsläpp

Kaxiga, unika, helt nya KONA Hybrid är designad för att sänka utsläppen – och få folk att vända sig om i beundran.
Den tuffa exteriördesignen fångar ögat med sina muskulöst skulpterade linjer, slimmade LED-strålkastare och unika detaljer som tydligt gör den till en snygg och tuff SUV från Hyundai.

Läckra strålkastare med dubbelfunktion

Läckra strålkastare med dubbelfunktion

Den unika dubbelstrålkastardesignen, som innefattar både LED-strålkastare och LED-varselljus, ger fronten en look man inte kan ta miste på.

Front med Hyundais kaskadgrill

Front med Hyundais kaskadgrill

Hyundais karakteristiska kaskadgrill tillsammans med den unika dubbelstrålkastardesignen ger fronten en kaxig uppsyn.

Grupperade LED-bakljus

Grupperade LED-bakljus

Formspråkets smidiga tema går igen även på de slimma LED-bakljusen. Blinkers och backljus sitter integrerade i kåpor som elegant sträcker sig ut på sidorna av bilen och ytterligare förstärker den progressiva SUV-looken.

Tona din Kona Hybrid med 2 sorters lack

Tona din Kona Hybrid med 2 sorters lack

På Kona Hybrid kan du sätta din egen prägel på bilen genom att välja en tvåfärgad kaross. Du kan ha en lack på sidorna och en annan på taket till exempel.

Lättmetallfälgar

Lättmetallfälgar

De två nydesignade lättmetallfälgar som tagits fram speciellt för helt nya KONA hybrid är en avspegling av bilens avancerade hybriddrivning. Välj mellan 16"- och 18"-versioner.

Accentlinjer

Accentlinjer

Accentlinjer i matt silver på sidorna gör helt nya KONA hybrid ännu elegantare i profil.

Hybrid-logo

Hybrid-logo

Med ett exklusivt hybrid-märke bak kungör helt nya KONA hybrid stolt sin avancerade drivlina.

Bakspoiler

Bakspoiler

Den smala bakspoilern inrymmer även ett LED-bromsljus. Hajfensantennen sitter placerad precis ovanför spoilern

”Blue Drive”-logo

”Blue Drive”-logo

Hyundais bilar drar fördel av en hel svit av innovativa tekniska lösningar – ”Blue Drive” – som hjälper till att sänka bränsleförbrukningen och utsläppen. Modellutbudets Blue Drive-versioner erbjuder ledande miljöprestanda och på så vis kan man på ett betydelsefullt sätt bidra till minskade utsläpp.

Förfinad interiör

Hoppa in i helt nya KONA Hybrid och du får genast uppleva en utsökt atmosfär med exceptionellt hög komfort och verkligt högklassiga material.

Ny digital instrumentering

Ny digital instrumentering

En 4,2" LCD TFT instrumentering (beroende på version), som sitter optimalt placerad bredvid hastighetsmätaren och hybridmätaren (som visar batteriladdning och urladdning), presenterar viktig information för föraren, t.ex. batteriets laddningsnivå och energiflöde liksom de aktiva säkerhetssystemens status, kvarvarande räckvidd, bränsleförbrukning, navigationsanvisningar och temperaturen utanför bilen.

Pekskärm (10,25

Pekskärm (10,25

Ett helt nytt 10,25" Audio Video Navigation-system finns som elegant mittpunkt på den nydesignade instrumentpanelen. Den personligt anpassningsbara split-screen-pekskärmen hanterar den avancerade Blue Link®-uppkopplingen. 5 års abonnemang på LIVE Services ingår. Se realtidsinformation om bensinmackar, trafikläget, vädret, intressanta ställen (”POI”) liksom om parkeringsplatser (både gatuparkeringar och andra). Dessutom kan man enkelt söka efter Hyundai-återförsäljare och t.o.m. få fartkameravarningar (där detta är tillåtet enligt lag). (Tillval)

Mittkonsol

Mittkonsol

En elektronisk parkeringsbroms (ingår i standardutrustningen) sitter bekvämt placerad på mittkonsolen. Parkeringsbromsen kan enkelt aktiveras och kopplas ur via en knapp. Denna lösning lämnar också mer plats för förvaringsfack mellan sätena och för sladdlös laddning av kompatibla smartphones (tillval).

KRELL premium ljudsystem

KRELL premium ljudsystem

Det högklassiga ljudsystemet från KRELL levererar ett enastående ljud – så det är bara att rocka loss. Systemet innehåller 8 högtalare: två 20 mm-diskanter, fyra 160 mm-bashögtalare, en 100 mm mitthögtalare och en 200 mm subwoofer. En 8-kanalsförstärkare på 45 Watt maximerar ljudupplevelsen i kupén.

Säten med värme och ventilation

Säten med värme och ventilation

Behagligt svalt? Eller varmt och skönt? Sätena fram kan fås med ett värme- och ventilationssystem med 3 steg – för en lika behaglig resa i alla väder. Även baksätespassagerarna kan njuta av eluppvärmda säten. (Beroende på version)

Ratt med elvärme

Ratt med elvärme

Slipp frysa om händerna kalla vinterdagar. Den eluppvärmda ratten med sin högglanssvarta eker är försedd med ergonomiskt placerade reglage så att du kan hålla kontakten med omvärlden och styra olika system i bilen utan att behöva ta händerna från ratten – för ännu säkrare körning.

Vita interiördetaljer

Kupén i helt nya KONA Hybrid är som standard försedd med ett exklusivt vitt interiör-paket. Eleganta detaljer i vitt runt luftventilation och växelspaksram, som kontrasterar elegant mot dekordetaljer i svart högglans på dörrhandtag, ratteker och ventilationsram. Vita dekorsömmar på sätena gör det ännu elegantare i kupén. För att anpassa interiören efter eget tycke, finns ytterligare tre färgpaket som tillval – Orange, Rött och Lime (kräver läder/delläder-säten).

Vad är en hybrid för något?

Helt nya KONA hybrid tar bränslesnålhet till en ny nivå genom att vara utrustad både med en förbränningsmotor och en elmotor – s.k. ”parallellhybrid-drivning”. Med assistans av ett kraftfullt litiumjon-polymerbatteri samarbetar motorerna för att sänka utsläppen och levererar samtidigt en helt enastående bränsleekonomi. Beroende på den aktuella körsituationen, växlar hybriddrivningen mjukt och smidigt över mellan förbränningsmotorn och elmotorn helt automatiskt – ibland drivs bilen av båda motorerna samtidigt. Och som en del av bromsenergiåtervinningssystemet, hjälper elmotorn också till med att bromsa bilen och att ladda batteriet, så att du slipper.

Kraftfull hybridprestanda

En kombination man sällan ser: hybrid och körglädje – och dessutom är helt nya KONA Hybrid enastående bränslesnål. Denna sportiga SUV är utrustad med en speciellt kalibrerad, direktinsprutad bensinmotor och med en batteridriven elmotor. Tillsammans levererar de en effekt på hela 141 hk och ett vridmoment på 265 Nm. Till denna dynamiska mix ska läggas en 6-stegad dubbelkopplingsväxellåda vilket tillsammans borgar för extra bränslesnåla resor och en körupplevelse av rang med massor av vridmoment när du behöver det som bäst.

Bensinmotor

Bensinmotor

Den speciellt kalibrerade 1,6-liters GDi-förbränningsmotorn levererar 105 hk och klassledande bränslesnålhet. Direktinsprutningen ser till att ta till vara maximalt med energi ur varenda liten droppe bensin.

6-stegad dubbelkopplingsväxellåda

6-stegad dubbelkopplingsväxellåda

Den innovativa dubbelkopplingsväxellådan (Dual Clutch Transmission - DCT) i KONA hybrid ger dig en mer naturlig och sportig växlingskänsla för en verkligt medryckande körupplevelse. DCT-växellådan svarar för bättre acceleration med direkt respons från motorn och kombinerar en manuell växellådas bränsleekonomi och lyhördhet med den bekvämlighet som en automatlåda erbjuder.

Elmotor

Elmotor

Njut av elmotorns pigga acceleration. Den 43,5 hk starka elmotorn levererar ett högt vridmoment och är mycket effektiv. Och den bjuder på imponerande acceleration när du kör iväg.

 Litiumjon-polymerbatteri

Litiumjon-polymerbatteri

Högeffektsbatteriet på 1,56 kWh har en överlägsen laddnings-/urladdningskarakteristik och maximerar både körningen på el och energiåtervinningen när man bromsar. Genom att batteriet sitter placerat under sätena, har KONA Hybrid en mycket låg tyngdpunkt. Det här ger bilen smidigare vägegenskaper och bidrar starkt till den utpräglade körglädjen.

Energiflöde

Beroende på den aktuella körsituationen, växlar helt nya KONA Hybrid mjukt och smidigt över mellan förbränningsmotorn och elmotorn helt automatiskt. Bromsenergiåtervinningssystemet laddar batteriet genom att låta elmotorn hjälpa till att bromsa bilen. Den energi som ligger lagrad i batteriet används sedan av elmotorn när man accelererar, kör i uppförslut eller i låg hastighet. Det komplexa energiflödet illustreras av följande animationer.

Start / låg hastighet

Start / låg hastighet

Eldriftsläge
När man startar från stillastående eller kör i låg hastighet, används den elektricitet som ligger lagrad i batteriet för att driva elmotorn vid acceleration.

Bromsenergiåtervinning

Bromsenergiåtervinning

Elmotor - Batteri
Vid retardation (t.ex. när man bromsar eller kör i utförslut), fungerar elmotorn som en generator och återvinner och omvandlar rörelseenergi till elektricitet som sedan lagras i batteriet.

Acceleration / uppförsbacke

Acceleration / uppförsbacke

Bensinmotor och elmotor
När man accelererar kraftigt eller kör i uppförslut, arbetar elmotorn och bensinmotorn tillsammans för att maximera accelerationen och minimera bränsleförbrukningen.

Konstant hastighet

Konstant hastighet

Bensinmotor och elmotor
Vid konstant hastighet drivs bilen endera av bensinmotorn eller av elmotorn, beroende på vilket som är mest energieffektivt i den aktuella situationen.

Retardation / Nerförsbacke

Retardation / Nerförsbacke

Bromskraftåtervinning
Bromsenergiåtervinningssystemet laddar batteriet genom att låta elmotorn hjälpa till att bromsa bilen. När man saktar farten eller kör i nedförslut, sparas den rörelseenergi som systemet återvinner i batteriet i form av elektricitet.

Minskar förbrukningen och utsläppen: ECO-DAS.

Till helt nya KONA Hybrids enastående låga förbrukning och CO2-utsläpp bidrar även ECO Driving Assistant System (ECO-DAS). När man programmerat in en färdväg i navigationssystemet, analyseras den av detta förutseende energihanteringssystem som studerar topografin för att ställa in en optimal effektmix från bensinmotorn och elmotorn. Ett annat system – Coasting Guide – informerar föraren när en körsituation snabbt nalkas som kräver att man sänker hastigheten för att minska bränsleförbrukningen.

Predict Uphill

Predict Uphill

När en uppförsbacke förväntas längs färdvägen, och batteriet har låg laddningsnivå, ökar helt nya KONA hybrid användningen av bensinmotorn något för att i förväg ladda batteriet innan man kommer till uppförsbacken. Det gör att elmotorn kan assistera bensinmotorn vid körningen i uppförsbackar och på så sätt minimera bränsleförbrukningen.

Predict Downhill

Predict Downhill

Om batteriet är tillräckligt laddat, ökar helt nya KONA hybrid användningen av elmotorn innan man börjar köra utför, för att på så sätt minimera bränsleförbrukningen. När man sedan kör nerför, återvinner elmotorn rörelseenergi genom att fungera som broms.

Coasting Guide

Coasting Guide

Assistanssystemet Coasting Guide analyserar färdvägen i navigationssystemet för att kunna varna föraren när en situation som kräver fartminskning är nära förestående (t.ex. om man ska svänga av i en korsning eller på en motorvägsavfart). En ljudsignal och en symbol på instrumentpanelen informerar då föraren om att han/hon kan ta foten från gaspedalen. Systemet syftar till att sänka bränsleförbrukningen ännu mer genom att låta elmotorn ta över och att minimera inbromsningarna.