i30 Kombi

Bilen du kan lita på

Vi lovar varandra det ena och det andra innan vi åker hemifrån. Vi intygar för våra mammor att vi kör säkert. Vi talar om för våra nära och kära att vi kommer hem till kvällsmaten. Och vi lovar våra barn att vi ska läsa en godnattsaga för dem när vi kommer hem från jobbet. Nya i30 är byggd för att du ska kunna uppfylla dessa löften.

Uppgraderad design

En familjebil behöver inte vara tråkig. Den snygga designen på nya i30 Kombi tar familjebilen till en helt ny nivå - och är perfekt för dig som drömmer om utrymme och flexibilitet, utan att kompromissa med design, komfort, teknik och säkerhet.

Ny frontgrill

Ny frontgrill

Den nya breda frontgrillen förbättrar utseendet på nya i30 Kombi med ett 3D-mönster som förstärker bilens design.

Nya strålkastare

Nya strålkastare

Nya i30 Kombi har fått nya V-formade varselljus och smala strålkastare med den senaste LED-teknologin. Beroende på utrustningsnivå.

Fönsterlister i krom

Fönsterlister i krom

Fönsterlisterna i krom ger bilen ett elegant och exklusivt utseende. Beroende på utrustningsnivå.

Aerodynamisk stötfångare

Aerodynamisk stötfångare

Den aerodynamiska bakre stötfångaren med integrerade bromsljus framhäver bilens sportiga karaktär, och försäkrar att bilarna bak ser när du saktar ner.

LED-kombinationsbakljus

LED-kombinationsbakljus

De nydesignade kombinationsbakljusen ger i30 Kombi en förstärkt dynamik och bättre synlighet. Beroende på utrustningsnivå.


 

Mildhybrid

Som något helt nytt kommer nya i30 Kombi med mildhybrid som standard. En mildhybrid har en klassisk förbränningsmotor och en elmotor som hjälper förbränningsmotorn vid start och under acceleration. Med ett 48V litiumjonbatteri arbetar motorerna tillsammans för att ge bättre bränsleekonomi och mindre koldioxidutsläpp under körning.

Start

Start

Mildhybrid-systemet är särskilt bra i stadstrafik. Den s.k. Mild Hybrid Starter Generator (MHSG) hjälper förbränningsmotorn vid start efter ett stopp, som ger en mer effektiv och jämn start.

Acceleration

Acceleration

Under acceleration stöttar startgeneratormotorn med 4-10 kW beroende på de aktuella förhållandena. När bilen har ökat i fart går systemet tillbaka till normal körning utan el.

Uppladdning

Uppladdning

Vid jämn hastighet eller vid tomgång laddas 48V-batteriet beroende på dess laddtillstånd.

Regenerering

Regenerering

Vid bromsning eller motorbromsning laddas batteriet med hjälp av startgeneratorn. Generatorn omvandlar kinetisk energi till elektrisk energi och överför den till batteriet.

Förbättrad Stop&Go

Förbättrad Stop&Go

Vid motorbromsning under 30 km/h aktiveras den så kallade Stop&Go-funktionen. Vid körning under 30 km/h aktiveras e-kopplingen och motorn stängs av för minkas bränsleförbrukning. Motorn startar igen vid acceleration.

Effektivare körglädje

Nya i30 kommer nu med en bensin mildhybridmotor som standard. Den elektrifierade 48V mildhybridmotorn minskar CO2-utsläppen och ger en förbättrad bränsleekonomi. Den kan fås med 6-växlad manuell växellåda, 7-växlad DCT-automat eller med en helt ny e-koppling (endast till manuell).

1.0 T-GDi

1.0 T-GDi

1.0-liters motorn har 120 hk och en 6-växlad manuell växellåda eller 7-växlad dubbelkopplingslåda (DCT). För minskad bränsleförbrukning och lägre CO2-utsläpp kommer samtliga varianter med mildhybrid som standard. Högsta virdmoment: 172 Nm.

1.5 T-GDi

1.5 T-GDi

Som något helt nytt kan du välja en 1.5-liters motor med 159 hk. Den finns med 6-växlad manuell växellåda, inklusive e-koppling, och 7-växlad dubbelkopplingslåda (DCT). Högsta vridmoment: 253 Nm.

1.6 CRDi

1.6 CRDi

Föredrar du diesel så finns det även en 1.6-liters dieselmotor med 136 hk, som även den stöttas av 48 V mildhybrid-teknik. Max vridmoment: 280 Nm.

E-koppling

E-koppling

E-kopplingen kan jämföras med den vanliga manuella växellådan vi redan känner till. Skillnaden är att den är elektronisk, och systemet kan automatiskt aktivera kopplingen utan förarens hjälp. Vid körning under 30 km/h stannar motorn automatiskt vilket leder till minskad bränsleförbrukning och lägre CO2-utsläpp. Motorn startar igen vid acceleration. Endast till manuell växellåda.

7-växlad dubbelkopplingslåda (DCT)

7-växlad dubbelkopplingslåda (DCT)

Hyundais egna 7-växlade automatlåda med dubbelkoppling sänker bränsleförbrukningen och gör i30 riktigt skön att köra. Beroende på version.

Max dragvikt 1 500 kg

Max dragvikt 1 500 kg

Nya i30 Kombi får dra upp till 650 kg obromsat, och upp till 1 500 kg bromsat.

En säker plats

Hyundai i30 Kombi är utrustad med intelligenta säkerhetsfunktioner som skyddar din mest dyrbara last - människorna du älskar. Därför har alla utrustningsnivåer av i30 fått 5 stjärnor av Euro NCAP. Dessutom finns det möjlighet att köpa till flera nya säkerhetsfunktioner för en änny tryggare körupplevelse.

Filhållningsassistans, aktiv (LKA)

Filhållningsassistans, aktiv (LKA)

Filhållningsassistansen (LKA) använder sig av frontkameran för att registrera vägmarkeringarna. Om bilen oavsiktligen skulle vara på väg ur sitt körfält, varnar systemet föraren om detta och kan också aktivt styra emot för att leda tillbaka bilen in i sitt körfält.

Automatisk nödbroms (FCA)

Automatisk nödbroms (FCA)

FCA är ett avancerat aktivt säkerhetssystem som varnar föraren i nödsituationer och automatiskt kan bromsa bilen om så skulle krävas. Systemet är aktivt från 9 km/h och uppåt, och kan registrera andra fordon och även fotgängare.

Dödavinkelvarnare

Dödavinkelvarnare

Dödavinkelvarnaren, som också den arbetar med radar, övervakar området på sidorna bakom bilen. Om det upptäcker ett annat fordon, visas en visuell varning i sidobackspeglarna och det upplevs ett motstånd i ratten som gör det svårt att lämna filen. Beroende på utrustningsnivå.

Varning för korsande trafik vid backning (RCCW)

Varning för korsande trafik vid backning (RCCW)

Med hjälp av radarsensorer monterade bak, minskar risken för kollision med fordon som närmar sig från sidan när man backar ut från ställen där sikten är skymd. RCCW varnar föraren både visuellt och med en ljudsignal. Extrautrustning.

Automatisk skyltigenkänning (ISLW)

Automatisk skyltigenkänning (ISLW)

Via frontkameran och navigationssystemet får bilen information om den aktuella hastighetsbegränsningen. Denna visas i realtid på intrumentpanelen tillsammans med ev. omkörningsförbud. Extrautrustning.

Helljusassistans (HBA)

Helljusassistans (HBA)

Denna funktion detekterar framförvarande och mötande fordon och bländar automatiskt ner till halvljus. När systemet inte registrerar några andra fordon bländar det automatiskt upp till helljus igen. Standardutrustning.

Farthållare m. Stop&Go

Farthållare m. Stop&Go

Farthållaren håller en inställd hastighet och avstånd till framförvarande fordon. Med Stop&Go kan bilen hålla det förinställda avståndet ner till 0 km/h, och efter ett stopp startar motorn igen och följer framförvarande trafik. Standardutrustning.

Trötthetsvarnare (DAW)

Trötthetsvarnare (DAW)

Trötthetsvarnaren ökar säkerheten och bekvämligheten genom att kontinuerligt övervaka och analysera körmönstret. När systemet känner igen ett körmönster som tyder på trötthet/okoncentration, varnar det föraren om detta med en ljudsignal och ett meddelande på intrumentpanelen som föreslår en paus.

eCall

eCall

Vid händelse av en olycka kan denna funktion automatiskt ringa upp 112. Om bilens passagerare ej är i stånd till det uppger bilen följande:
Bilens position och körriktning
Tidpunkt för olyckan
Bilmodell