i30

i30 - en uppgraderad favorit

Upplev flexibilitet, körglädje och tidlös design

i30

• Välj mellan flertalet motorer och växellådor för att få en bil som passar just dig
• Kör smidigare med säkerhetsfunktioner som adaptiv farthållare och filhållningsassistans
• Stilren och logisk design präglar hela bilen, både invändigt och utvändigt

SÄKERHET


Kollisionsvarningssystem och autobroms

Kollisionsvarningssystem och autobroms

Kollisionsvarningssystemet söker av vägen framför dig och varnar om framförvarande fordon kommer farligt nära, för att sedan bromsa automatiskt om det uppstår en risk för krock. Som tillval finns också en radarfunktion som gör att systemet även kan upptäcka fotgängare.

Adaptiv farthållare

Adaptiv farthållare

Den adaptiva farthållaren justerar automatiskt avståndet till bilen framför genom att reglera hastigheten upp till en förutbestämd gräns. Du bestämmer själv vilket avstånd som ska hållas och vid stillastående trafik startas motorn automatiskt när bilen framför börjar röra sig igen. (Tillgängligt som tillval med automatlåda.)

Filhållningsassistans

Filhållningsassistans

Det aktiva säkerhetssystemet varnar med ljus- och ljudsignal, samt assisterar föraren med ett mjukt tryck mot styrutslaget, om ett oavsiktligt filbyte är på väg att ske.

Dödavinkelvarning

Dödavinkelvarning

Sensorer i bakre flyglarna känner av om ett annat fordon befinner sig i döda vinkeln och varnar med en symbol i sidospegeln samt även en ljudsignal om du slår på körriktningsvisarna. Perfekt vid tät stadstrafik när du vill ha extra säkerhet vid filbyten. (Tillgängligt som tillval för 1.4 Turbo/1.6)

TEKNIK


Parkeringsassistans

Parkeringsassistans

Att parkera på begränsade utrymmen kan vara en utmaning, speciellt om sikten är dålig. Sensorer på stötfångarna fram och bak upptäcker och varnar om det dyker upp dolda hinder för att underlätta.

Driver Attention Alert (DAA) med trötthetsvarnare

Driver Attention Alert (DAA) med trötthetsvarnare

i30 är självklart utrustad med den senaste säkerhetstekniken för att du ska känna dig trygg på vägen. Helt nytt för i30 är trötthetsvarnaren som genom att analysera till exempel styrningen, hur bilen ligger i körfältet och körtiden, kan upptäcka om förarens uppmärksamhet börjar brista och varnar då med hjälp av ljudsignal och symbol i displayen.

Navigationssystem med 8’’ pekskärm

Navigationssystem med 8’’ pekskärm

Navigationssystemet inkluderar en sjuårig prenumeration på tjänsten LIVE Services med bland annat trafikinformation (inklusive fartkameror). Kartorna kan du uppdatera gratis vid service hos en auktoriserad Hyundaiverkstad. Informationen visas på en 8’’ pekskärm på instrumentpanelen, perfekt placerad för både förare och passagerare.

5 års Nybilsgaranti

5 års Nybilsgaranti

Självklart omfattas nya i30 av Hyundais unika och mycket omfattande garantipaket som bland annat inkluderar 5 års Nybilsgaranti med fri körsträcka och 5 års Vägassistans.

Avancerade uppkopplingsmöjligheter

Avancerade uppkopplingsmöjligheter

I en uppkopplad värld är bilen inget undantag. Tack vare avancerade uppkopplingsmöjligheter och den smidiga 8’’ pekskärmen, kan du via Apple CarPlay och Android Auto använda din iPhone eller Android smartphone på ett säkert sätt under resan. Dessutom erbjuds effektiv trådlös laddning.

7-stegad dubbelkopplingslåda

7-stegad dubbelkopplingslåda

Den specialutvecklade dubbelkopplingslådan bidrar till en dynamisk körupplevelse och optimerar dessutom bränsleförbrukningen. Växlingen är snabb, smidig och ger extra mycket körglädje. Hyundai i30 erbjuder tre olika körlägen: Normal, Sport och Eco (ekonomiläge).