i30 Fastback

Lyx med hög prestanda

Nya i30 Fastback känns igen på den sluttande taklinjen och den lägre karossen. Precis som resten av i30-familjen har den fått ett uppgraderat utseende och kommer med mildhybrid som standard.

N Line

i30 Fastback kommer endast i en N Line-version på den svenska marknaden. Det innebär en rad sportiga detaljer som standard, t.ex. N Line frontgrill, sportsäten, svart innertak, 17" eller 18" aluminiumfälgar (beroende på motor), aluminiumpedaler och mycket mer.

Hyundai i30 Fastback N Line
 

Exklusiva aluminiumfälgar

Exklusiva aluminiumfälgar

Nya i30 Fastback N Line kommer med 17" eller 18" aluminiumfälgar som ger ett unikt väggrepp och en mer dynamisk körupplevelse. 18" aluminiumfälgar endast till 1.5 T-GDi.

N Line-märke

N Line-märke

N Line-märket på sidan av bilen och de svarta ytterbackspeglarna får i30 Fastback N Line att sticka ut i mängden.

Svart bakspoiler

Svart bakspoiler

Den aerodynamiska bakspoilern integreras snyggt vid de högt placerade bromsljusen och framhäver den sportiga designen.

Turboladdad körglädje

Nya i30 Fastback finns med två olika turbomotorer, och som något helt nytt kommer de med mildhybrid som standard.

1.0 T-GDi

1.0 T-GDi

1.0-liters motorn med 120 hk finns med en 6-växlad manuell växellåda, eller en 7-växlad automatisk dubbelkopplingslåda (DCT). För ännu bättre bränsleekonomi och lägre CO2-ustläpp är den dessutom utrustad med mildhybridteknik. Högsta vridmoment: 172 Nm.

1.5 T-GDi

1.5 T-GDi

Som något helt nytt kan du välja en 1.5-liters motor med 159 hk. Även denna är utrustad med 48V mildhybridteknik. Finns med både 6-växlad manuell växellåda med e-koppling, och 7-växlad automatisk dubbelkopplingslåda (DCT). Max vridmoment: 253 Nm.

Max dragvikt 1 500 kg

Max dragvikt 1 500 kg

Nya i30 Fastback får dra upp till 650 kg obromsat, och upp till 1 500 kg bromsat.

E-koppling

E-koppling

E-kopplingen kan liknas vid den vanliga manuella växellådan vi redan känner till. Skillnaden är att den är elektronisk, och systemet kan automatiskt aktivera kopplingen utan förarens hjälp. Vid körning under 30 km/h stannar motorn automatiskt vilket leder till minskad bränsleförbrukning och lägre CO2-utsläpp. Motorn startar igen vid acceleration. Endast till manuell växellåda.

7-växlad dubbelkopplingslåda (DCT)

7-växlad dubbelkopplingslåda (DCT)

Hyundais egna 7-växlade automatlåda med dubbelkoppling sänker bränsleförbrukningen och gör i30 riktigt skön att köra. Beroende på version.

Mildhybrid

Det effektiva mildhybridsystemet på 48V stöttar förbränningsmotorn genom att tillföra elkraft vid start och under acceleration, vilket leder till förbättrad bränsleekonomi och lägre koldioxidutsläpp under körning.

Start

Start

Mildhybrid-systemet är särskilt bra i stadstrafik. Den s.k. Mild Hybrid Starter Generator (MHSG) hjälper förbränningsmotorn vid start efter ett stopp, som ger en mer effektiv och jämn start.

Acceleration

Acceleration

Under acceleration stöttar startgeneratormotorn med 4-10 kW beroende på de aktuella förhållandena. När bilen har ökat i fart går systemet tillbaka till normal körning utan el.

Uppladdning

Uppladdning

Vid jämn hastighet eller vid tomgång laddas 48V-batteriet beroende på dess laddtillstånd.

Regenerering

Regenerering

Vid bromsning eller motorbromsning laddas batteriet med hjälp av startgeneratorn. Generatorn omvandlar kinetisk energi till elektrisk energi och överför den till batteriet.

Förbättrad Stop&Go

Förbättrad Stop&Go

Vid motorbromsning under 30 km/h aktiveras den så kallade Stop&Go-funktionen. Vid körning under 30 km/h aktiveras e-kopplingen och motorn stängs av för minkas bränsleförbrukning. Motorn startar igen vid acceleration.


 

En säker plats

Hyundai i30 fastback är utrustad med intelligenta säkerhetsfunktioner som skyddar din mest dyrbara last - människorna du älskar. Därför har alla utrustningsnivåer av i30 fått 5 stjärnor av Euro NCAP. Dessutom finns det möjlighet att köpa till flera nya säkerhetsfunktioner för en änny tryggare körupplevelse.

Filhållningsassistans, aktiv (LKA)

Filhållningsassistans, aktiv (LKA)

Filhållningsassistansen (LKA) använder sig av frontkameran för att registrera vägmarkeringarna. Om bilen oavsiktligen skulle vara på väg ur sitt körfält, varnar systemet föraren om detta och kan också aktivt styra emot för att leda tillbaka bilen in i sitt körfält.

Automatisk nödbroms (FCA)

Automatisk nödbroms (FCA)

FCA är ett avancerat aktivt säkerhetssystem som varnar föraren i nödsituationer och automatiskt kan bromsa bilen om så skulle krävas. Systemet är aktivt från 9 km/h och uppåt, och kan registrera andra fordon och även fotgängare.

Dödavinkelvarnare

Dödavinkelvarnare

Dödavinkelvarnaren, som också den arbetar med radar, övervakar området på sidorna bakom bilen. Om det upptäcker ett annat fordon, visas en visuell varning i sidobackspeglarna och det upplevs ett motstånd i ratten som gör det svårt att lämna filen. Beroende på utrustningsnivå.

Varning för korsande trafik vid backning (RCCW)

Varning för korsande trafik vid backning (RCCW)

Med hjälp av radarsensorer monterade bak, minskar risken för kollision med fordon som närmar sig från sidan när man backar ut från ställen där sikten är skymd. RCCW varnar föraren både visuellt och med en ljudsignal. Extrautrustning.

Automatisk skyltigenkänning (ISLW)

Automatisk skyltigenkänning (ISLW)

Via frontkameran och navigationssystemet får bilen information om den aktuella hastighetsbegränsningen. Denna visas i realtid på intrumentpanelen tillsammans med ev. omkörningsförbud. Extrautrustning.

Helljusassistans (HBA)

Helljusassistans (HBA)

Denna funktion detekterar framförvarande och mötande fordon och bländar automatiskt ner till halvljus. När systemet inte registrerar några andra fordon bländar det automatiskt upp till helljus igen. Standardutrustning.

Farthållare m. Stop&Go

Farthållare m. Stop&Go

Farthållaren håller en inställd hastighet och avstånd till framförvarande fordon. Med Stop&Go kan bilen hålla det förinställda avståndet ner till 0 km/h, och efter ett stopp startar motorn igen och följer framförvarande trafik. Standardutrustning.

Trötthetsvarnare (DAW)

Trötthetsvarnare (DAW)

Trötthetsvarnaren ökar säkerheten och bekvämligheten genom att kontinuerligt övervaka och analysera körmönstret. När systemet känner igen ett körmönster som tyder på trötthet/okoncentration, varnar det föraren om detta med en ljudsignal och ett meddelande på intrumentpanelen som föreslår en paus.

eCall

eCall

Vid händelse av en olycka kan denna funktion automatiskt ringa upp 112. Om bilens passagerare ej är i stånd till det uppger bilen följande:
Bilens position och körriktning
Tidpunkt för olyckan
Bilmodell