i30

Design

Det första som fångar blicken med nya i30 är den helt nya frontgrillen, den distinkta LED-belysningen och de nya dimljusen, vilket gör det omöjligt att låta bilen passera obemärkt. Baksidan har också ny design med kromdetaljer och nya LED kombinationsbakljus (beroende på version). Gör dig redo för långa blickar på nya i30.


 

Mildhybrid

Som något helt nytt kommer nya i30 med mildhybrid som standard. En mildhybrid har en klassisk förbränningsmotor och en elmotor som hjälper förbränningsmotorn vid acceleration. Med ett 48V litiumjonbatteri arbetar motorerna tillsammans för att ge bättre bränsleekonomi och mindre koldioxidutsläpp under körning. En mildhybrid kan inte laddas med kabel, men batteriet laddas under körning.

Start

Start

Mildhybrid-systemet är särskilt bra i stadstrafik. Den s.k. Mild Hybrid Starter Generator (MHSG) hjälper förbränningsmotorn vid start efter ett stopp, som ger en mer effektiv och jämn start.

Acceleration

Acceleration

Under acceleration stöttar startgeneratormotorn med 4-10 kW beroende på de aktuella förhållandena. När bilen har ökat i fart går systemet tillbaka till normal körning utan el.

Uppladdning

Uppladdning

Vid jämn hastighet eller vid tomgång laddas 48V-batteriet beroende på dess laddtillstånd.

Regenerering

Regenerering

Vid bromsning eller motorbromsning laddas batteriet med hjälp av startgeneratorn. Generatorn omvandlar kinetisk energi till elektrisk energi och överför den till batteriet.

Förbättrad Stop&Go

Förbättrad Stop&Go

Vid motorbromsning under 30 km/h aktiveras den så kallade Stop&Go-funktionen. Vid körning under 30 km/h aktiveras e-kopplingen och motorn stängs av för minkas bränsleförbrukning. Motorn startar igen vid acceleration.

Effekt och prestanda

Nya i30 kommer nu med en bensin mildhybridmotor som standard. Den elektrifierade 48V mildhybridmotorn minskar CO2-utsläppen och ger en förbättrad bränsleekonomi. Den kan fås med 6-växlad manuell växellåda, 7-växlad DCT-automat eller med en helt ny e-koppling (endast till manuell).

1.0 T-GDi

1.0 T-GDi

1.0-liters motorn har 120 hk och en 6-växlad manuell växellåda eller 7-växlad dubbelkopplingslåda (DCT). För minskad bränsleförbrukning och lägre CO2-utsläpp kommer samtliga varianter med mildhybrid som standard. Högsta virdmoment: 172 Nm.

1.5 T-GDi

1.5 T-GDi

Som något helt nytt kan du välja en 1.5-liters motor med 159 hk. Den finns med 6-växlad manuell växellåda, inklusive e-koppling, och 7-växlad dubbelkopplingslåda (DCT). Högsta vridmoment: 253 Nm.

Max dragvikt 1 500 kg

Max dragvikt 1 500 kg

Nya i30 får dra upp till 650 kg obromsat, och upp till 1 500 kg bromsat.

E-koppling

E-koppling

E-kopplingen kan liknas vid den vanliga manuella växellådan vi redan känner till. Skillnaden är att den är elektronisk, och systemet kan automatiskt aktivera kopplingen utan förarens hjälp. Vid körning under 30 km/h stannar motorn automatiskt vilket leder till minskad bränsleförbrukning och lägre CO2-utsläpp. Motorn startar igen vid acceleration. Endast till manuell växellåda.

7-växlad dubbelkopplingslåda (DCT)

7-växlad dubbelkopplingslåda (DCT)

Hyundais egna 7-växlade automatlåda med dubbelkoppling sänker bränsleförbrukningen och gör i30 riktigt skön att köra. Beroende på version.

Ännu mer säkerhetsutrustning

Nya Hyundai i30 skyddar din mest dyrbara last med flera intelligenta säkerhetsfunktioner. Alla utrustningsnivåer av nya i30 har fått 5 stjärnor av Euro NCAP. Dessutom är det möjligt att lägga till ännu mer säkerhetsutrustning för en ännu tryggare körupplevelse (extrautrustning).

Filhållningsassistans, aktiv (LKA)

Filhållningsassistans, aktiv (LKA)

Filhållningsassistansen (LKA) använder sig av frontkameran för att registrera vägmarkeringarna. Om bilen oavsiktligen skulle vara på väg ur sitt körfält, varnar systemet föraren om detta och kan också aktivt styra emot för att leda tillbaka bilen in i sitt körfält.

Automatisk nödbroms (FCA)

Automatisk nödbroms (FCA)

FCA är ett avancerat aktivt säkerhetssystem som varnar föraren i nödsituationer och automatiskt kan bromsa bilen om så skulle krävas. Systemet är aktivt från 9 km/h och uppåt, och kan registrera andra fordon och även fotgängare.

Dödavinkelvarnare

Dödavinkelvarnare

Dödavinkelvarnaren, som också den arbetar med radar, övervakar området på sidorna bakom bilen. Om det upptäcker ett annat fordon, visas en visuell varning i sidobackspeglarna och det upplevs ett motstånd i ratten som gör det svårt att lämna filen. Beroende på utrustningsnivå.

Varning för korsande trafik vid backning (RCCW)

Varning för korsande trafik vid backning (RCCW)

Med hjälp av radarsensorer monterade bak, minskar risken för kollision med fordon som närmar sig från sidan när man backar ut från ställen där sikten är skymd. RCCW varnar föraren både visuellt och med en ljudsignal. Extrautrustning.

Automatisk skyltigenkänning (ISLW)

Automatisk skyltigenkänning (ISLW)

Via frontkameran och navigationssystemet får bilen information om den aktuella hastighetsbegränsningen. Denna visas i realtid på intrumentpanelen tillsammans med ev. omkörningsförbud. Extrautrustning.

Helljusassistans (HBA)

Helljusassistans (HBA)

Denna funktion detekterar framförvarande och mötande fordon och bländar automatiskt ner till halvljus. När systemet inte registrerar några andra fordon bländar det automatiskt upp till helljus igen. Standardutrustning.

Farthållare m. Stop&Go

Farthållare m. Stop&Go

Farthållaren håller en inställd hastighet och avstånd till framförvarande fordon. Med Stop&Go kan bilen hålla det förinställda avståndet ner till 0 km/h, och efter ett stopp startar motorn igen och följer framförvarande trafik. Standardutrustning.

Trötthetsvarnare (DAW)

Trötthetsvarnare (DAW)

Trötthetsvarnaren ökar säkerheten och bekvämligheten genom att kontinuerligt övervaka och analysera körmönstret. När systemet känner igen ett körmönster som tyder på trötthet/okoncentration, varnar det föraren om detta med en ljudsignal och ett meddelande på intrumentpanelen som föreslår en paus.

eCall

eCall

Vid händelse av en olycka kan denna funktion automatiskt ringa upp 112. Om bilens passagerare ej är i stånd till det uppger bilen följande:
Bilens position och körriktning
Tidpunkt för olyckan
Bilmodell

N Line

Ta nya i30 till nästa nivå med sportig design inspirerad av den högpresterande N-serien. Här finner du bland annat sportstolar, 17" eller 18" aluminiumfälgar (beroende på motor), tonade rutor och mycket mer.

Hyundai i30 N Line
 

Exklusiva aluminiumfälgar

Exklusiva aluminiumfälgar

Nya i30 N Line kommer med nya 17" eller 18" aluminiumfälgar som ger känslan av rörelse även när bilen står stilla.

N Line-märke

N Line-märke

N Line-märket på sidan av bilen och de svarta ytterbackspeglarna får i30 N Line att sticka ut i mängden.

Svart bakspoiler

Svart bakspoiler

Den aerodynamiska bakspoilern integreras snyggt vid de högt placerade bromsljusen.