IONIQ Electric

Hyundai IONIQ Electric - ett miljövänligt och säkert bilval

Smidig, säker och komfortabel

IONIQ Electric - elbilen som vinner priser

Bäst i test enligt Teknikens Värld
IONIQ Electric är en riktig pressfavorit och är vinnare av Teknikens Världs Stora Bilpris 2017
Säkrast i elbilsklassen
Du kan känna dig trygg på vägen med IONIQ Electric, som har blivit utnämnd till säkrast i klassen av Euro NCAP
Lång räckvidd per laddning
Med klassledande energieffektivitet och räckvidd på hela 280 km blir det lätt att välja elbil

Hyundai IONIQ | Bäst i test


En prisvinnare tack vare säkerhet och räckvidd

IONIQ electric har mottagit flera priser, bland annat för sin säkerhet och imponerande energieffektivitet. Tack vare den är bilens räckvidd i klass med bilar med betydligt större batteri.

SÄKERHET


Krockkuddssystem

Krockkuddssystem

Systemet med sju krockkuddar består av dels sidokrockkuddar och krockgardiner som löper längs bilens båda sidor, dels av en knäkrockkudde på förarsidan.

Adaptiv farthållare

Adaptiv farthållare

Den adaptiva farthållaren håller ett förbestämt avstånd till framförvarande fordon och anpassar bilens hastighet. I stadstrafik anpassar den avståndet efter fart. Efter stillastående aktiverar du funktionen igen med ett lätt tryck på gaspedalen.

Automatisk nödbromsassistans

Automatisk nödbromsassistans

Den automatiska nödbromsassistansen reagerar om ett annat fordon eller en människa befinner sig på kollisionskurs. Först tänds en varningslampa, därefter hörs en varningssignal och slutligen bromsar bilen in själv.

Fem stjärnor och säkrast bland små familjebilar

Fem stjärnor och säkrast bland små familjebilar

Hyundai IONIQ har belönats med fem stjärnor av den oberoende trafiksäkerhetsorganisationen Euro NCAP. Dessutom har den utnämnts till den säkraste bland små familjebilar. Under de rigorösa testerna fick IONIQ toppbetyg i fyra kategorier: Skydd av vuxna, skydd av barn, fotgängarskydd och förarstödsystem. IONIQ levereras med en mängd säkerhetsfunktioner som standard, till exempel autobroms med kollisionsvarning, filhållningsassistans/-varning och adaptiv farthållare, så att förarna varken behöver kompromissa med miljövänlighet eller trygghet bakom ratten.

Dödavinkelvarning

Dödavinkelvarning

Systemet varnar föraren för potentiell fara när det ligger fordon i den så kallade döda vinkeln, snett bakom bilen. Backradar känner av området bakom/bredvid bilen och ger en visuell varning i backspegeln samt en akustisk varning om föraren aktiverar blinkers i riktning mot fordonet i döda vinkeln. Systemet varnar också för korsande, bakomvarande trafik till exempel vid backning ut från en skymd parkeringsficka.

Filhållningsassistans

Filhållningsassistans

Filhållningsassistansen är utvecklad för att öka säkerheten. Om föraren byter fil utan att blinka, varnar det kamerabaserade systemet med ljud och symbol. Filhållningshjälpen kan ställas in i tre olika lägen - endast varning, mild styrhjälp eller aktiv styrhjälp.

TEKNIK


Hitta laddstationer

Hitta laddstationer

Varje IONIQ electric kommer utrustad med vårt avancerade navigationssystem som inkluderar kategorin ”laddningsstation” i Point of Interest-menyn. Systemet hittar närmsta laddningsstation och guidar dig dit.

Laddningsstationer

Laddningsstationer

IONIQ electric kan laddas på alla offentliga laddningsstationer. Laddningstiden ligger på ungefär 4-5 timmar. Det finns även snabbladdningsstationer med 100 kW i styrka där man kan man ladda batteriet till 80 procent på cirka 30 minuter.

Eco, Normal eller Sport

Eco, Normal eller Sport

IONIQ electric erbjuder tre körlägen, Normal, Eco och Sport som erbjuder extra kraft under pedalen med ett maxvärde av 295 Nm.

Räckvidd

Räckvidd

Du kommer upp till 280 kilometer på en laddning, perfekt för vardagspendlingen eller helgutflykten. Hur lång körsträcka du har kvar redovisas tydligt på skärmen.

Medföljande laddkabel

Medföljande laddkabel

Den medföljande laddkabeln fungerar både på laddningsstationer och för laddning hemma. Observera dock att det vanliga hushållsuttaget endast kan användas för laddning under kortare perioder för att inte överbelasta elsystemet. En laddbox som installeras hemma löser problemet.


Garanti

Du kan vara lugn. IONIQ electric skyddas av ett av marknadens bästa garantipaket. IONIQ electric täcks bland annat av Hyundais 5-års nybilsgaranti med fri körsträcka. Garantin för det högeffektiva LitiumJonPolymer-batteriet gäller i åtta år eller 200 000 km, beroende på vad som kommer först.


Laddbox till hemmet.

Nu kan du ladda din Hyundai IONIQ plug-in eller IONIQ electric hemma med en laddbox från Vattenfall. Med en laddbox kan du ladda bilen snabbare och tryggare än i ett vanligt uttag.
Vi har tagit fram ett smidigt paket som omfattar allting du behöver för att komma igång.

I vårt laddboxpaket ingår:

• En laddbox
• Standardinstallation
• Support