IONIQ Plug-in

IONIQ plug-in - för större valmöjlighet

El när du väljer, bensin när du behöver

IONIQ HybridQ plug-in

• Välj hur du vill köra i din vardag - eldrivet eller bensindrivet
• Slipp välja mellan minskad miljöpåverkan och längre körsträckor
•Har belönats med fem stjärnor och utsetts till säkrast i sin klass av Euro NCAP

SÄKERHET


Adaptiv farthållare

Adaptiv farthållare

Den adaptiva farthållaren håller ett förbestämt avstånd till framförvarande fordon och anpassar bilens hastighet. I stadstrafik anpassar den avståndet efter fart. Efter stillastående aktiverar du funktionen igen med ett lätt tryck på gaspedalen.

Automatisk nödbromsassistans

Automatisk nödbromsassistans

Den automatiska nödbromsassistansen reagerar om ett annat fordon befinner sig på kollisionskurs. Först tänds en varningslampa, därefter hörs en varningssignal och slutligen bromsar bilen in själv.

Fem stjärnor och säkrast bland små familjebilar

Fem stjärnor och säkrast bland små familjebilar

Hyundai IONIQ har belönats med fem stjärnor av den oberoende trafiksäkerhetsorganisationen Euro NCAP. Dessutom har den utnämnts till den säkraste bland små familjebilar. Under de rigorösa testerna fick IONIQ toppbetyg i fyra kategorier: Skydd av vuxna, skydd av barn, fotgängarskydd och förarstödsystem. IONIQ levereras med en mängd säkerhetsfunktioner som standard, till exempel autobroms med kollisionsvarning, filhållningsassistans/-varning och adaptiv farthållare, så att förarna varken behöver kompromissa med miljövänlighet eller trygghet bakom ratten.

Filhållningsassistans

Filhållningsassistans

Filhållningsassistansen är utvecklad för att öka säkerheten. Om föraren byter fil utan att blinka, varnar det kamerabaserade systemet med ljud och symbol. Filhållningshjälpen kan ställas in i tre olika lägen - endast varning, mild styrhjälp eller aktiv styrhjälp.

Krockkuddssystem

Krockkuddssystem

Systemet med sju krockkuddar består av dels sidokrockkuddar och krockgardiner som löper längs bilens båda sidor, dels av en knäkrockkudde på förarsidan.

Dödavinkelvarning

Dödavinkelvarning

Systemet varnar föraren för potentiell fara när det ligger fordon i den så kallade döda vinkeln, snett bakom bilen. Backradar känner av området bakom/bredvid bilen och ger en visuell varning i backspegeln samt en akustisk varning om föraren aktiverar blinkers i riktning mot fordonet i döda vinkeln.


När elen är slut tar bensinen vid.

Meningen vi aldrig trodde skulle skrivas. Nu kan du köra längre sträckor och samtidigt bidra till en bättre miljö. Möt bilen som drivs av både elmotor och bensinmotor och som enkelt laddas med en sladd till ett vanligt uttag. IONIQ är för dig som vill ha en supermiljöbil och samtidigt kunna ta dig dit du vill, hur långt bort det än är. Till stor del klarar sig bilen på endast el under vardagspendlingen, men när batteriet är slut tar bensinen vid och du kan lugnt köra vidare mot en bättre miljö.

TEKNIK


Eco, normal eller sport

Eco, normal eller sport

IONIQ plug-in erbjuder tre körlägen, Normal, Eco och Sport som erbjuder extra kraft under pedalen med ett vridmoment upp till 295 Nm.

Eco driving assistant system

Eco driving assistant system

Effektiv körning stöds av funktionen ECO Driving Assistant System (ECO-DAS). Navigationssystemet har utökade kartdata som används för att optimera batteriladdningen under färd baserat på höjdskillnader och ge energibesparande tips till föraren, t ex när det är lämpligt att släppa på gasen före hastighetsbegränsningar.

Modern uppkoppling

Modern uppkoppling

Med navigationssystem och Apple CarPlay™ håller du dig uppdaterad och det låter mobilen bli en del av bilen.

Sladdlös laddning

Sladdlös laddning

Qi-platta för modern trådlös laddning av din mobiltelefon.

SmartKey

SmartKey

Nyckellöst låssystem med knappstart.

Viktreducering och aerodynamik

Viktreducering och aerodynamik

Huv, baklucka och stora delar av hjulupphängningen är tillverkade i aluminium samt att fomen på bilen har även en prisbelönt aerodynamisk design. Detta gör att vikten hålls nere som också ger en lägre energiförbrukning, och dessutom är det rostfritt.


Garanti

Du kan vara lugn. IONIQ plug-in skyddas av ett av marknadens bästa garantipaket. IONIQ plug-in täcks bland annat av Hyundais 5-års nybilsgaranti med fri körsträcka. Garantin för det högeffektiva LitiumJonPolymer-batteriet gäller i åtta år eller 200 000 km, beroende på vad som kommer först.


Dragkrok till IONIQ?

Många av de som är intresserade av IONIQ frågar om möjlighet till dragkrok. Så hur är det med det? Svaret är ja, en dragkrok får monteras på IONIQ hybrid och IONIQ plug-in från och med modellår 2018 (produktionsorder mot september 2017 och framåt). Tillåten dragvikt är 750 kg (max kultryck 40 kg) med bromsat släp.