TUCSON

289 900 SEK Från

Revolutionerande design

Nya TUCSON har revolutionerande design, flera olika elektrifierade drivlinor, massor av säkerhetsutrustning och avancerad teknologi.

Tre hybridvarianter

Tucson

Tucson

Helt nya TUCSON är mildhybrid som standard med en ny 1.6 liters T-GDi bensinmotor som stöttas av 48V mildhybridteknik för ännu bättre bränsleekonomi.

Tucson Hybrid

Tucson Hybrid

Helt nya TUCSON finns nu även som hybrid med en 44.2 kW elmotor i kombination med den nya 1.6 liters T-GDi bensinmotorn på 230 hk.

Tucson Plug-in Hybrid

Tucson Plug-in Hybrid

Föredrar du att kunna skifta mellan att köra på enbart el eller bensin så kommer nya TUCSON även som plug-in hybrid med 1.6 liters T-GDi bensinmotor tillsammans med en elmotor. Nya TUCSON Plug-in Hybrid lanseras i början av 2021. 

Dynamisk och innovativ design

Nya TUCSON med sin starka identitet utstrålar kraft, elegans och dynamik. Revolutionerande och ambitiös design med intressanta detaljer och parametriska signaturljus lyfter den helt nya exteriören.

Parametriska signaturljus

Parametriska signaturljus

Vid första anblick upplevs de parametriska signaturljusen osynliga. Men så fort bilen startar väcks den karaktäristiska änglavingsbelysningen till liv. När bilen stängs av smälter ljusen återigen samman med frontgrillens mönster.

Kromlist

Kromlist

Den kraftfulla designen framhävs av kromlisten som börjar vid sidobackspeglarna och sträcker sig över C-stolpen till bakljusen. Extrautrustning.

LED-kombinationsbakljus

LED-kombinationsbakljus

De parametriska ljusdetaljerna återfinns bak på bilen i form av LED kombinationsbakljus som flyter samman i en röd linje som lyser upp när bakljusen tänds. Beroende på utrustningsnivå.

19” aluminiumfälgar

19” aluminiumfälgar

För en ännu sportigare look finns det möjlighet för 19” aluminiumfälgar. Som standard kommer nya TUCSON med 17” aluminiumfälgar.

Interiör

Kupén utstrålar exklusivitet med de två kromlisterna som löper längs instrumentbrädan, förbi dörrarna och ned längs den breda mittkonsolen. Den digitala displayen och den stora centrala pekskärmen är elegant integrerade.

Digital interiör

Digital interiör

Kupéns minimalism framhävs av den integrerade teknologin. Njut av 10.25” pekskärm utan fysiska knappar där du enkelt styr navigation, underhållning, klimat och mycket mer. Beroende på utrustningsnivå.

LED-stämningsbelysning

LED-stämningsbelysning

Som något helt nytt kan du välja mellan 64 olika färger och 10 olika ljusstyrkor för den invändiga belysningen. Ett val för varje stämning eller humör! Beroende på utrustningsnivå.

Växla genom ett knapptryck

Växla genom ett knapptryck

Den elektroniska växelväljaren är tillgänglig för bilar med automatväxellåda. Den nya växelväljaren förstärker mittkonsolens design och premiumkänslan i kupén. Beroende på utrustningsnivå.

Rymligare

Rymligare

Dina passagerare kan njuta av en komfort och rymlighet som vanligtvis är förenat med större modeller. Alla i baksätet har gott om benutrymme.

Flexibelt baksäte

Flexibelt baksäte

Med 40:20:40 delat/fällbart baksäte kan du enkelt förändra utrymmet i bilen så att du kan frakta stora saker.

Större bagageutrymme

Större bagageutrymme

Bagageutrymmet har växt sig större så att du kan ha med dig allt du behöver på resan. 

Säkerhet som standard

Som standard har nya TUCSON sju airbags, inklusive en helt ny mellan bilens framsäten, automatisk nödbroms med detektering av fordon, fotgängare och cyklister, eCall och aktiv filhållningsassistans. Vill du kan du välja till ännu fler avancerade säkerhetsfunktioner.

Motorvägsassistans (HDA)

Motorvägsassistans (HDA)

För första gången någonsin är TUCSON utrustad med motorvägsassistans. Funktionen är en kombination av filhållningsassistans och adaptiv farthållare som använder sensorer och kartdata för att säkerställa säker körning och automatiskt anpassad hastighet i utsatta situationer. Beroende på utrustningsnivå.

Utökad automatisk nödbroms (FCA)

Utökad automatisk nödbroms (FCA)

FCA är ett avancerat aktivt säkerhetssystem som varnar föraren i nödsituationer och automatiskt kan bromsa bilen om så krävs. Funktionen är nu utökad och kan även registrera fotgängare och cyklister. Standardutrustning.

Fjärrstyrd parkering (RSPA)

Fjärrstyrd parkering (RSPA)

Med denna funktion parkerar bilen sig själv, utan att någon sitter i bilen. Den kan också köra ut själv, så att det blir lätt för dig att kliva in och sätta dig tillrätta. Extrautrustning. Endast till hybrid.

Förbättrad säkerhet med 7 airbags

Förbättrad säkerhet med 7 airbags

Helt nya TUCSON har ett helt unikt airbagsystem som innehåller sju olika airbags, däribland en centrerad airbag som är placerad mellan bilens framsäten.

Aktivt filkörningssystem (LFA)

Aktivt filkörningssystem (LFA)

När funktionen är aktiverad, ser den till att bilen håller sig mitt i körfältet (i hastigheter mellan 0 till 180 km/h) och följer bilen framför dig. Standardutrustning.

Dödavinkelvarnare med bildvisning (BVM)

Dödavinkelvarnare med bildvisning (BVM)

Som något helt nytt kan nu se högra och vänstra sidan av helt nya TUCSON på pekskärmen. Kameror aktiveras när du sätter igång bilens blinkers och byter körfält. Extrautrustning.

Adaptiv farthållare (SCC)

Adaptiv farthållare (SCC)

Ökar säkerheten och minskar stress genom att hålla ett inställt avstånd till framförvarande fordon, systemet sänker eller ökar automatiskt hastigheten till den förinställda gränsen. Beroende på utrustningsnivå.

eCall

eCall

Vid händelse av en olycka kan denna funktion automatiskt ringa upp 112. Om bilens passagerare ej är i stånd till det uppger bilen följande: Bilens position och körriktning Tidpunkt för olyckan Bilmodell Standardutrustning. Kan även aktiveras manuellt med ett knapptryck.

Imponerande komfort och uppkopplingsmöjligheter

Komfort och bekvämlighet lyfts till högre nivåer i nya TUCSON. Du kan till exempel fälla baksätena via bagageutrymmet och dina passagerare kan njuta av uppvärmda säten och 3-zons klimatanläggning. Helt nya TUCSON är naturligtvis också uppgraderad med den alla senaste tekniken, däriband BlueLink® som gör det möjligt att styra många av bilens funktioner via en app i din smartphone.

Redo för Apple CarPlay™

Redo för Apple CarPlay™

Helt nya TUCSON är självklart kompatibel med Apple CarPlay™ så att du kan ansluta din telefon och få dina låtar, telefonen och apparna tillgängliga direkt på displayen. Apple CarPlay™ är ett registrerat varumärke tillhörande Apple Inc.

BlueLink®

BlueLink®

Håll dig uppkopplad mot din bil via din smartphone BlueLink Connected Car Services erbjuder en mängd funktioner som underlättar i vardagen och gör körningen till ett rent nöje. Beroende på utrustningsnivå.

10.25

10.25" pekskärm

Den stora pekskärmen är snyggt integrerad i mittkonsolen. All navigation, infotainment och klimatval styrs enkelt härifrån. Beroende på utrustningsnivå.

10.25

10.25" digital instrumentering

Instrumenteringen i nya TUCSON är ersatt med en digital display för att förstärka den luftiga och moderna känslan i kupén. Standardutrustning.

KRELL Premium ljudsystem

KRELL Premium ljudsystem

Den exklusiva anläggningen från KRELL ger ett fantastiskt ljud i hela kupén. Inkluderar åtta högtalare, varav två 20 mm diskanthögtalare, fyra 160 mm sidohögtalare, en 100 mm centerhögtalare och en 200 mm subwoofer. Beroende på utrustningsnivå.

Trådlös uppladdning av din smartphone

Trådlös uppladdning av din smartphone

I mittkonsolen hittar du ett utrymme där du kan lägga din mobil. Om den är kompatibel med Qi-standard kommer den att laddas upp utan att du behöver använda någon laddningskabel. Effekten har ökats från 5W till 15W för ännu snabbare laddning, och enheten har en integrerad kylfunktion som förhindrar överhettning. Beroende på utrustningsnivå

Värme och ventilation i framsäten

Värme och ventilation i framsäten

Varmt eller kallt? Inga problem. Framsäten i nya TUCSON är utrustade med ett 3-stegs värme- och ventilationssystem så att du kan njuta av körningen i alla väder. Beroende på utrustningsnivå.

Innovativ luftteknologi

Innovativ luftteknologi

Dold luftteknologi som kombinerar direkta och indirekta ventilationskanaler för att skapa en mildare luftström och ett behagligare klimat i kupén. Beroende på utrustningsnivå.

3-zons klimatanläggning

3-zons klimatanläggning

Med automatisk klimatanläggning kan du ställa in rätt temperatur för både förare och passagerare. För ökad komfort i vardagen. Beroende på utrustningsnivå.

USB-uttag, fram och bak

USB-uttag, fram och bak

Nya TUCSON kan fås med USB-uttag både fram och bak, detta säkerställer att alla ombord kan ladda sina enheter under resans gång. Standardutrustning.