Nyheter

Nu lanseras The Driver Update by Hyundai, gratis körkortsuppdatering för säkrare körning i en modern och elektrifierad stadstrafik

Den svenska stadstrafiken har ritats om totalt. Nya elektrifierade fordon tar mer plats, samtidigt som mobiltelefoner och hörlurar distraherar trafikanterna. Detta skapar nya trafiksituationer och olycksrisker. Var tredje svensk och 45 procent av kvinnorna undviker att köra i city på grund av den utmanade trafiken. Därför lanserar Hyundai The Driver Update, en kostnadsfri körkortsuppdatering.

Läs mer

Hyundai IONIQ 6 – Electrified Streamliner debuterar med utökad räckvidd och innovativ interiör

Hyundai Motor Company lanserar efterlängtade IONIQ 6 med en inspirerande film på den digitala världspremiären (https://youtu.be/GVcXwIL9OFw). Som den nya modellen i IONIQ-varumärkets helelektriska sortiment, omdefinierar den elektrifierade streamlinern gränserna för elektrisk mobilitet med sin avancerade teknik, personliga utrymmen och utökade räckvidd.

Läs mer

Hyundai presenterar Camp Zero – utsläppsfri camping med IONIQ 5

Hyundai presenterar Camp Zero powered by IONIQ 5 – ett campingkoncept som möjliggör fulla elektriska bekvämligheter off-grid, mitt i naturen. Ett snyggt ekipage med elförsörjning via Vehicle-to-Load-funktionen hos Hyundai IONIQ 5 (World Car Of The Year 2022). Inbjudna gäster och konsumenter upptäcker Sverige med en unik kombination av elbilen IONIQ 5 och en minimalistiskt designad husvagn.

Läs mer

Hyundai Motor presenterar designen av IONIQ 6 - en Elektrifierad Streamliner

Hyundai Motor avslöjade idag den strömlinjeformade och tidlösa designen av efterlängtade IONIQ 6, andra modellen att ingå i utbudet för IONIQ, företagets helelektriska varumärke. Hyundai beskriver IONIQ 6 som en Elektrifierad Streamliner, aerodynamiskt skulpterad och använder sig på ett innovativt sätt av hållbara material för att spegla värderingarna hos dagens EV-kunder.

Läs mer

Hyundai Motors förhandsvisar IONIQ 6 med konceptskiss

Hyundai Motors har publiceras en konceptskiss som förhandsvisar designen på en aerodynamiskt skulpterad streamliner-silhuett för den nya EV-eran. Den unika, tidlösa designen hos IONIQ 6 kommer presenteras till fullo senare denna månad.

Läs mer

OTA-uppdatering av Infotainment görs tillgängligt för Hyundai IONIQ 5

Nu erbjuds IONIQ 5-kunder trådlös (OTA) uppdatering av infotainmentsystem och kartor. Detta ger användarna en rad fördelar, inklusive ökad komfort och tidsbesparing men främst säkerställer funktionaliteten att IONIQ 5 alltid är uppdaterad med den senaste mjukvaran. Vinnaren i World Car of the Year 22 - IONIQ 5, är den första Hyundai-modellen i Europa som erbjuder OTA-funktionalitet.

Läs mer

Hyundai i nytt samarbete med ELLE-galan 2022

Hyundai inleder ett samarbete med ELLE-galan 2022, årets största modehändelse. Utvalda gäster och galans vinnare kommer erbjudas skjuts med privatchaufför i den prisvinnande elbilen IONIQ 5 med en vardagsrumsliknande rymlig interiör. I filmer och artiklar producerade av ELLE berättar artisten Linnea Henriksson om sin syn på hållbarhet, design och intrycket av IONIQ 5.

Läs mer

Hyundai IONIQ 5 vinner World Car of the Year, Electric Vehicle of the Year och Car Design of the Year

Hyundai IONIQ 5 prisas i alla tre nominerade kategorier på World Car Awards under New York International Auto Show. Den innovativa crossovern är första modellen i en ny era av elbilar från Hyundai, baserade på E-GMP, en dedikerad och avancerad helelektrisk plattform. Som tillverkare av smarta mobilitetslösningar planerar Hyundai Motor att introducera 17 batterielbilar innan 2030.

Läs mer

Hyundai adderar Vehicle-to-Everything till sina energilösningar

Hyundai Motor utvecklar Vehicle-to-Everything-teknik (V2X) för att ytterligare förbättra användbarheten av förnybara energikällor och minska belastningen på lokala elnät. Vehicle-to-Grid möjliggör ett balanserat elnät, driftkostnadsbesparingar och minskat beroende av fossila bränslen. Företaget genomför två pilotprojekt för V2X i Nederländerna och Tyskland med IONIQ 5.

Läs mer

Snart byter vi namn

Idag kan vi äntligen presentera koncernens gemensamma nya namn och visuella identitet. Genom namnbyte och ny visuell identitet förenas hela Mobility Motors Group. Ett nytt formspråk speglar koncernen grafiskt och sätter ton för koncernens samtliga kommunikation.

Läs mer

Hyundai Motorsport tar sikte på Rally Sweden och WRC-säsongens första pallplats

Efter en utmanande öppningshelg i Rallye Monte-Carlo är Hyundai Motorsport inställda på revansch när Rally Sweden drar igång. Svenska rallyt flyttar norröver till Umeå för WRC-säsongens enda rally helt på snö. Det blir svenske Oliver Solbergs första tävling i Sverige som fabriksförare hos Hyundai. Oliver får sällskap av Thierry Neuville och Ott Tänak bakom ratten i nya Hyundai i20 N Rally1.

Läs mer

IONIQ 5 uppdateras med 77.4 kWh-batteri och digitala sidospeglar

Uppdaterade IONIQ 5 förbättras med ett nytt batteripack på 77.4 kWh. Kamerabaserade digitala speglar både invändigt och utvändigt ger fri sikt bakåt. Andra nya funktioner inkluderar batterikonditionering och Smart Frequency Dampers vilket ger förbättrad komfort och köregenskaper.

Läs mer

Hyundai Sverige summerar ett starkt 2021

Hyundai Sverige sammanfattar 2021 med en fortsatt stark uppgång. Nyregistreringarna slutade på 8822 bilar, vilket är en ökning med 36,3 % jämfört med föregående år. Hyundais marknadsandel växte till 2,93 %, vilket till stor del beror på framgångsrika lanseringar av elektrifierade modeller.

Läs mer

Auto Motor & Sport utser IONIQ 5 till Årets Bil 2021

När Auto Motor & Sport, ett av Sveriges främsta bilmagasin, summerar året är det Hyundais senaste elbil IONIQ 5 som vinner både läsarnas och redaktionens pris. Enligt tidningens redaktion damp IONIQ 5 ned som en bomb på elbilsmarknaden och fick många konkurrenter att kännas gamla.

Läs mer

Hyundai visar det senaste inom elektrifierad mobilitet på eCar Expo Göteborg

Den 3-5 december är det dags för eCar Expo på Svenska Mässan i Göteborg. Elbilsmässan som på bara några år har växt till en av Sveriges största arenor där konsumenter och branschfolk får chansen att uppleva det senaste inom framtidens mobilitetslösningar. Hyundai har länge varit marknadsledande inom utveckling av innovativa elbilar och finns på plats med de senaste elektrifierade modellerna.

Läs mer

IONIQ 5 går till final i Car Of The Year 2022

Hyundais hyllade elbil IONIQ 5 är framröstad till finalist i Car Of The Year 2022. Utifrån en ursprunglig lista med 65 kandidater har juryn nominerat sju finalister som nu tävlar om att bli årets bil 2022. Vinnaren utses online den 28 februari.

Läs mer

Hyundai släpper teaserbilder på SEVEN, en helelektrisk koncept-SUV

SEVEN Concept är en förhandsvisning av design och tekniska innovationer hos Hyundai Motors kommande helelektriska SUV. Ny SUV-teknik, optimerad för dedikerade batterielbilar, kombinerat med en unik interiörarkitektur som skapar en förstklassig loungeupplevelse. Hyundai debuterar SEVEN Concept under en presskonferens på AutoMobility LA den 17 november, kl. 17:55 CET.

Läs mer

Hyundai TUCSON och IONIQ 5 belönas med 5 stjärnor i Euro NCAP

Helt nya TUCSON och IONIQ 5 har båda belönats med högsta femstjärniga betyg i Euro NCAP. BAYON fick fyra stjärnor i betyg efter genomförda säkerhetstester av Euro NCAP. Höga betyg som uppnås tack vare aktiva säkerhets- och förarassistansfunktioner från Hyundai Smart Sense i samtliga modeller.

Läs mer

Hyundai fortsätter överträffa den svenska marknaden med försäljningsresultat för oktober

Samtidigt som marknaden minskade med 22,9 % under tredje kvartalet ökade Hyundais nybilsregistreringar med 4,2 %, jämfört med samma period föregående år. Under oktober gick Hyundai fortsatt starkt och stängde månaden med 32,9 % försäljningsökning jämfört med marknaden som fortsatte att backa med 29,1 %.

Läs mer

Därför firar vi på Hyundai Center Stockholm Bilens dag!

Läs mer

Ökad energitäthet genom 3D-printade bilbatterier

Snabbare laddning, längre räckvidd och förbättrad säkerhet. Att ta fram så kallade Solid state-batterier är något som många tillverkare satsar på idag. Det vill säga batterier med fast istället för flytande kärna.

Läs mer

Today’s Office powered by IONIQ 5

Hyundai Sverige presenterar Today’s Office, ett projekt som inspirerar till möjligheten att arbeta från unika och kreativa miljöer. Tillsammans med finska Studio Puisto Architects har en hållbart producerad mikrostuga designats till ett kontor. En stuga som placerad mitt i naturen erbjuder alla tänkbara elektriska bekvämligheter – helt tack vare strömförsörjning från Hyundais nya elbil – IONIQ 5.

Läs mer

Hyundai släpper svenska priser på helt nya BAYON

Den 18 september är det svensk lansering för helt nya Hyundai BAYON. Hyundai Sverige öppnar redan nu upp för försäljning av den kompakta crossovermodellen genom att släppa priser samt utrustningsnivåer.

Läs mer

Hyundai Motor presenterar ett koldioxidneutralt engagemang på IAA Mobility 2021

Hyundai Motor förbinder sig att uppnå koldioxidneutralitet fram till år 2045. Bolagets helhetssyn fokuserar på tre pelare: ren mobilitet, nästa generation plattformar och grön energi. Hyundai kommer sluta sälja fordon med förbränningsmotorer i Europa från och med 2035. På IAA visar Hyundai upp koncept för en kommande BEV-modell, en helelektrisk robotaxi och utställning om vätgasens leveranskedja.

Läs mer

Hyundai lanserar den Paneuropeiska laddningstjänsten Charge myHyundai i Sverige

Charge myHyundai erbjuder bekvämlighet och förenklad vardag för ägare av elbilar och laddhybrider från Hyundai. Den nya tjänsten ger tillgång till Europas största nätverk med över 240 000 laddpunkter via ett enda konto. Samtidigt lanseras rabatterade priser för Hyundais svenska kunder som använder IONITYs snabbladdningsnätverk.

Läs mer

Hyundai och Sophie Odelberg mot nya äventyr

Fotografen, äventyraren och influencern Sophie Odelberg är ny ambassadör för helt nya Hyundai TUCSON. Den bästsäljande SUV:en blir en integrerad del av Sophies vardag där sportfotografering varvas med äventyrsresor till bergen. Sophie kommer köra TUCSON Hybrid och Plug-in Hybrid för att hållbart färdas ut i naturen som hon älskar.

Läs mer

Hyundai inleder samarbete med Claudia Galli Concha

Hyundai Sverige inleder ett samarbete med skådespelaren, producenten och influencern Claudia Galli Concha. Tillsammans skall de inspirera svenskarna att upptäcka Sverige med bil, både till vardags och på semestern. Som ambassadör för Hyundai Sverige kommer Claudia köra helt nya TUCSON Hybrid, som redan blivit en favorit bland svenska familjer.

Läs mer

Nu finns alla modeller av Hyundai IONIQ 5 tillgängliga för bokning

När Hyundai Sverige öppnade upp för bokning av IONIQ 5 First Edition sålde modellen slut på bara fyra dagar. Idag släpps priser och fullt modellprogram för den efterfrågade elbilen. IONIQ 5 går att köpa i utrustningsnivå Essential eller Advanced med val mellan RWD och AWD samt batteristorlek på antingen 58 kWh eller 72,6 kWh. Kampanjpriset för en IONIQ 5 startar på 469 900 kr före klimatb

Läs mer

Hyundai lägger i N-växeln med helt nya KONA N – en äkta ”Hot SUV”

Helt nya KONA N är Hyundais senaste tillskott till N-varumärket och företagets första äkta ”Hot SUV”. Hyundai kommer att expandera N och N Line-utbudet med 18 modeller fram till 2022. Dessutom planerar företaget att bygga vidare på framgången med N-varumärket inom e-performance med möjliga batterielektriska och vätgasdrivna drivlinor.

Läs mer

Hyundai släpper svenska priser och öppnar för bokning av IONIQ 5

Hyundai Sverige släpper de första priserna och öppnar upp för upp för bokning av IONIQ 5 First Edition. Helt nya IONIQ 5 är företagets första modell baserad på den nya dedikerade EV-plattformen E-GMP. En plattform som bland annat möjliggör snabbladdning på upp till 350 kW och kapaciteten att ladda både andra elbilar och elektronikutrustning.

Läs mer

Hyundai släpper svenska priser och öppnar för bokning av IONIQ 5

Hyundai Sverige släpper de första priserna och öppnar upp för upp för bokning av IONIQ 5 First Edition. Helt nya IONIQ 5 är företagets första modell baserad på den nya dedikerade EV-plattformen E-GMP. En plattform som bland annat möjliggör snabbladdning på upp till 350 kW och kapaciteten att ladda både andra elbilar och elektronikutrustning.

Läs mer

Digital lansering av helt nya KONA N på Hyundai ”N Day”

Hyundais prestanda-SUV, helt nya KONA N har världspremiär på Hyundai N Day. Ett digitalt event som äger rum den 27 april, 2021. På N Day kommer Hyundai Motor även berätta om filosofin bakom N-varumärket och den framtida riktningen mot e-performance.

Läs mer

Digital lansering av helt nya KONA N på Hyundai ”N Day”

Hyundais prestanda-SUV, helt nya KONA N har världspremiär på Hyundai N Day. Ett digitalt event som äger rum den 27 april, 2021. På N Day kommer Hyundai Motor även berätta om filosofin bakom N-varumärket och den framtida riktningen mot e-performance.

Läs mer

Försäljningsstart för helt nya TUCSON Plug-in Hybrid

Hyundai Sverige inleder försäljning av helt nya TUCSON Plug-in Hybrid. Den helt nya modellen har en kraftfull drivlina baserad på en 1.6-liters T-GDi Smartstream-motor och kombinerad effekt på 265 hk. Tillskottet av en laddhybrid innebär att helt nya TUCSON nu erbjuder klassens bredaste utbud av elektrifierade drivlinor.

Läs mer

Försäljningsstart för helt nya TUCSON Plug-in Hybrid

Hyundai Sverige inleder försäljning av helt nya TUCSON Plug-in Hybrid. Den helt nya modellen har en kraftfull drivlina baserad på en 1.6-liters T-GDi Smartstream-motor och kombinerad effekt på 265 hk. Tillskottet av en laddhybrid innebär att helt nya TUCSON nu erbjuder klassens bredaste utbud av elektrifierade drivlinor.

Läs mer

Hyundai och Discovery gör dokumentärserie om utsläppsfri mobilitet

Hyundai Motor och Discovery har gått ihop för att tillsammans producera dokumentären ”A Better Way”, en serie korta filmer som utforskar utsläppsfri mobilitet. Den schweiziske astronauten och miljöentusiasten Bertrand Piccard tar tittarna med på en resa genom flera europeiska platser som formar en revolution för nollutsläppsmobilitet.

Läs mer

Hyundai och Discovery gör dokumentärserie om utsläppsfri mobilitet

Hyundai Motor och Discovery har gått ihop för att tillsammans producera dokumentären ”A Better Way”, en serie korta filmer som utforskar utsläppsfri mobilitet. Den schweiziske astronauten och miljöentusiasten Bertrand Piccard tar tittarna med på en resa genom flera europeiska platser som formar en revolution för nollutsläppsmobilitet.

Läs mer

Första bilderna på helt nya Hyundai KONA N är släppta

De första bilderna av helt nya KONA N avslöjar ett kraftfullt uttryck med prestandarelaterade designelement. Hyundais ”hot SUV” kombinerar körglädjen från företagets N-modeller med komforten och bekvämligheten hos en SUV. Helt nya KONA N har en modern design hämtad från nya KONA, kombinerad med ett kraftfullt, dynamiskt designspråk från Hyundais N-division.

Läs mer

Första bilderna på helt nya Hyundai KONA N är släppta

De första bilderna av helt nya KONA N avslöjar ett kraftfullt uttryck med prestandarelaterade designelement. Hyundais ”hot SUV” kombinerar körglädjen från företagets N-modeller med komforten och bekvämligheten hos en SUV. Helt nya KONA N har en modern design hämtad från nya KONA, kombinerad med ett kraftfullt, dynamiskt designspråk från Hyundais N-division.

Läs mer

Hyundai presenterar helt nya BAYON, en snygg och elegant crossover-SUV

Hyundai presenterar helt nya BAYON, en snygg och elegant modell i crossover-kaross. BAYON har en kompakt exteriör, rymlig interiör och en mängd avancerade säkerhets- och uppkopplingsfunktioner. Genom att lansera BAYON, en ny SUV i B-segmentet erbjuder Hyundai nu kunderna ännu fler valmöjligheter.

Läs mer

Arkiv: 2022 2021 2020 2019 2018 2017 2016