Nyheter

Hyundai Motor avslöjar namnet på en helt ny SUV: Hyundai Bayon

Hyundai Motor avslöjar idag namnet på en helt ny crossover SUV: Hyundai Bayon. Positionerad i B-segmentet blir Bayon instegsmodellen i Hyundais europeiska SUV-utbud. Den nya modellen lanseras under första halvan av 2021.

Läs mer

Hyundai släpper första bilderna på helt nya Tucson N Line

Hyundai Motor släpper första bilderna på helt nya Tucson N Line, den sjunde modellen i Europa med det dynamiska trimpaketet. Helt nya Tucson N Line känns igen på aggressiva och distinkta drag utvändigt och designdetaljer som differentierar modellen invändigt. N Line-modellerna är byggda speciellt för kunder som söker både en design- och körupplevelse med attityd.

Läs mer

Hyundai Motor Group ansluter till IONITY – Europas ledande snabbladdningsnätverk för elbilar

Hyundai Motor Group är den senaste biltillverkaren att ansluta som aktieägare i IONITY, en joint venture som bygger och driver nätverk av snabbladdarstationer för elbilar över hela Europa. Laddningsnätverket använder sig av 100% förnybar energi för att göra biltrafiken fri från koldioxidutsläpp.

Läs mer

Svensk premiär för helt nya Hyundai i20 – känsloladdad design möter avancerad teknik

Nu har helt nya i20 svensk premiär, Hyundais första europeiska modell baserad på nya designidentiteten – Sensuous Sportiness. Den nya generationen i20 har utrustats med ett, för B-segmentet klassledande paket med uppkopplings- och aktiva säkerhetsfunktioner. För första gången finns nu även modellen elektrifierad med 48-volts mildhybridsystem.

Läs mer

Hyundai presenterar sin minsta EV hittills

Hyundai släpper bilder och film på en mini-EV, influerad av ‘45’ Concept. Den lilla unika elbilen är utrustad med funktioner som Emotion Adaptive Vehicle Control (EAVC). Mer information om Hyundais planer på att erbjuda spännande mobilitetslösningar för unga kunder följer inom kort.

Läs mer

Nya Hyundai i30: snyggare, säkrare och effektivare

Nu kommer nya Hyundai i30 till Sverige. Med avancerad säkerhets- och uppkopplingsteknologi samt drivlinor elektrifierade med 48-volts mildhybridsteknik är den attraktivare än någonsin. Alla tre karossformerna – 5-dörrars, Fastback och Kombi har fått uppdaterad design, precis som det motorsportinspirerade trimpaketet, N Line som för första gången finns tillgängligt för i30 Kombi.

Läs mer

Hyundai ger en teaser av sin senaste prestandamodell – helt nya i20 N

Hyundai Motor lanserar helt nya i20 N, företagets senaste prestandamodell som nu injicerar banracing i nya i20-serien. Inspirerad av sitt rallysyskon, i20 WRC, bjuder helt nya i20 N på en sportig helhetsupplevelse. Helt nya i20 N:s kompromisslösa och kraftfulla design förstärks av ett stort antal funktioner hämtade direkt från motorsportvärlden.

Läs mer

Nya Hyundai i30 N – förbättrad för maximal körglädje

Nya Hyundai i30 N har förbättrats med fokus på prestanda och fått en uppdaterad design som väcker känslor. För första gången finns i30 N tillgänglig med N DCT och paddelväxlare som möjliggör nya prestandafunktioner. Nya 19-tums lättmetallfälgar och N Light Seats sänker bilens vikt ytterligare. Ytterligare högprestandafunktioner gör i30 N redo för både väg och bana.

Läs mer

Helt nya Tucson - en teknisk evolution och designrevolution

Avancerad och experimentell: helt nya Tucson är inte bara en evolution, utan en designrevolution från Hyundai. Nya Tucson är utrustad med Parametric Hidden Lights – toppmodern designteknologi som skänker bilen en unik närvaro på vägen. Ett toppmodernt säkerhetspaket och familjeorienterad bekvämlighet sätter ny standard för att möta kundernas behov.

Läs mer

Helt nya Tucson med revolutionerande ny design

Hyundai släpper de första bilderna på helt nya Tucson. Den bästsäljande SUV:en har designats enligt vad Hyundai kallar ‘Parametric Dynamics’ med kraftfullt markerade, vinklade ytor och banbrytande belysning. Den nya dubbla kupélayouten är optimerad för en högteknologisk användarupplevelse. Fjärde generationen av Hyundais C-SUV har digital världspremiär den 15 september, kl. 02:30.

Läs mer

Hyundai annonserar nya elbilar och ett IONIQ-varumärke dedikerat kundcentrerade EV-upplevelser

Hyundai lanserar IONIQ - ett varumärke dedikerat till elektrifiering och fokus på modeller med uppkopplade livsstilsupplevelser byggda på nya E-GMP-plattformen. Inom de kommande fyra åren planerar företaget att introducera tre innovativa IONIQ EV-modeller, varav IONIQ 5 en mellanklass E CUV baserad på konceptbilen ‘45’ blir först ut i början av 2021.

Läs mer

Hyundai avslöjar drivlinor och detaljer om nya Santa Fe

Nya generationen av Hyundais ikoniska SUV är baserad på en helt ny plattform som möjliggör stora förbättringar i prestanda, körkänsla, bränsleeffektivitet och säkerhet. I samband med lanseringen introduceras en 1.6-liters ”Smartstream” T-GDi hybrid och en ”Smartstream” diesel på 2.2 liter. Kort därefter adderas även en 1.6-liters ”Smartstream” T-GDi plug-in hybrid till modellprogrammet.

Läs mer

Hyundai Kona Electric får dragkrok och längre räckvidd

Redan populära Kona Electric får ytterligare uppgraderingar i form av dragkrok och ännu längre räckvidd. Med produktionsstart från mars har alla Kona Electric 64 kWh möjlighet att montera dragkrok för släp på 300 kg eller 100 kg vertikal last. Dessutom har Kona Electric genomgått förändringar som nu ger Hyundais e-SUV en ökad WLTP-räckvidd på upp till 485 km.

Läs mer

Hyundai presenterar nya Santa Fe med en mängd premiumuppgraderingar

Hyundai lanserar Santa Fe i nytt sofistikerat utförande. För första gången finns den ikoniska modellen tillgänglig som toppmodern hybrid och laddhybrid. Nya Santa Fe introduceras på den svenska marknaden i början av nästa år och blir den första europeiska modellen som baseras på en helt ny plattform.

Läs mer

Hyundai Santa Fe uppgraderas och elektrifieras

Första bilden av nya Santa Fe avslöjar en robust men ändå lyxig ny design hos Hyundais SUV-ikon. När Santa Fe nu uppgraderas blir den även elektrifierad och erbjuds för första gången som hybrid och laddhybrid. Nya Santa Fe blir också första modellen som baseras på tredje generationens helt nya bilplattform från Hyundai.

Läs mer

Nya Hyundai i10 lanseras i samarbete med Rädda Barnen

Nu har helt nya i10 svensk lansering. Hyundais minsting har utrustats med en mängd aktiva säkerhetssystem, fulla uppkopplingsmöjligheter, rymligare och ny sportig design. Allt som tillsammans ger en liten bil som gör ett riktigt stort intryck. Nya i10 lanseras i samarbete med Rädda Barnen, till vilka Hyundai donerar pengar för varje genomförd provkörning.

Läs mer

Film på nya Hyundai i20 N släppt från vintertest i Arjeplog

En prototyp av helt nya Hyundai i20 N vintertestades på en frusen sjö utanför Arjeplog i norra Sverige. Bilen testkördes av Hyundai Motorsports WRC-förare, Thierry Neuville och har hämtat sin inspiration från rallyversionen i20 WRC och konceptbilen RM19.

Läs mer

Hyundai avslöjar nya detaljer om ”Prophecy” Concept

Hyundai Motor har avslöjat fler detaljer och bilder av sitt senaste elbilskoncept – ”Prophecy”. I en publicerad film guidar även företagets Chief Design Officer, Luc Donckerwolke tittarna runt bilen och förklarar dess nyckelfunktioner. Intressanta egenskaper hos bilen inkluderar styrning via joystick, ett unikt luftfiltreringssystem och en dedikerad EV-plattform.

Läs mer

Elbilar dominerar Hyundais marsförsäljning

Hyundais svenska försäljning i mars dominerades av laddningsbara bilar. Hela 54% av bolagets nyregistreringar utgjordes av elbilar och laddhybrider. Att jämföras mot genomsnittet bland bilmärken som enligt Bil Sweden ligger på 28%. Redan mot slutet av 2020 kommer den koreanska biltillverkaren att kunna erbjuda ett mer än 75% elektrifierat modellprogram.

Läs mer

Hyundai presenterar sin framtidsvision och nya ”Prophecy” Concept EV

Under en videopresentation premiärvisar Hyundai ett elbilskoncept som tar företagets designfilosofi Sensuous Sportiness till en helt ny nivå. ”Prophecy” Concept EV utvidgar Hyundais koncept om Optimistic Futurism med målet att skapa ett känslomässigt band mellan människor och bilar. I presentationen diskuterar nyckelpersoner på Hyundai även bolagets elektrifieringsstrategi och framtida fokus.

Läs mer

Hyundai startar elbilsproduktion i Tjeckien

Hyundai inleder produktion av Kona Electric på Hyundai Motor Manufacturing Czech (HMMC) i mars 2020. Målsättningen är att producera 30 000 elbilar redan under första året. Tack vare ökad produktionskapacitet innebär det ökade volymer och kortad leveranstid för Kona Electric i Sverige. Hyundai blir den största leverantören av nollutsläppsbilar i Europa med 80 000 fordon tillgängliga under 2020.

Läs mer

Vi har vunnit priset som årets Hyundai-återförsäljare!

”BilOn har under året haft ett starkt fokus på tillväxt och genom ett strategiskt nyttjande av Hyundais miljöbilsprogram har Årets Återförsäljare tagit sig till den absoluta toppen inom Hyundais nätverk”, säger Jakob Lundin, Försäljningschef på Hyundai Sverige.

Nu har vi vunnit Årets återförsäljare 2019 - ett pris vi är stolta över och har jobbat hårt för.

Läs mer

Helt nya Hyundai i10 – liten bil som ger stort intryck

Helt nya i10 är en liten bil i A-segmentet som gör stort intryck. Den erbjuder klassledande uppkopplingsmöjligheter, en mängd aktiva säkerhetsfunktioner och ny dynamisk design som illustrerar bilens kvicka och aktiva karaktär.

Läs mer

Hyundai Motorsport på pallen i Rally Sweden

Hyundai Motorsport säkrade andraplatsen i ett annorlunda och komplicerat Rally Sweden som bjöd på unika väderförhållanden. Ott Tänak tog sin första pallplats tillsammans med Hyundai Motorsport i helgen och visar att han börjar känna sig bekväm i sin Hyundai i20 Coupe WRC. Thierry Neuville och Craig Breen slutade sexa och sjua vilket gjorde att teamet tog viktiga poäng i Konstruktörsmästerskapet.

Läs mer

Hyundai Motorsport siktar på seger i Rally Sweden

Idag drar Rally Sweden igång och Hyundai Motorsport siktar på seger i den andra omgången av 2020 FIA World Rally Championship (WRC). Thierry Neuville, Ott Tänak och Craig Breen är redo att attackera det 11 etapper långa rallyt som kortats ned mot tidigare år på grund av det varma vädret. Teamet har redan fyra individuella pallplatser på Rally Sweden, inkluderat seger och dubbla pallplatser 2018.

Läs mer

Hyundai NEXO belönas med Teknikens Världs Stora Bilpris 2020

Hyundai NEXO blir årets bil när den belönas med Teknikens Världs Stora Bilpris 2020. Från ett starkt startfält med tio nominerade bilar var det Hyundais vätgasdrivna bränslecellsbil NEXO som korades till slutgiltig segrare.

Läs mer

Hyundai smygvisar SUV Concept på 2019 AutoMobility LA

Hyundai Motor smygvisar SUV Concept - en innovativ laddhybrid i kompakt SUV-design som förmedlar Hyundais vision om den urbana crossovern. Konceptbilen som även visualiserar de känslomässiga värdena i Hyundais designlinje presenteras under 2019 AutoMobility LA.

Läs mer

Hyundai Sverige breddar Återförsäljarnätverket – öppnar Hyundai Arlöv tillsammans med Autoklinik i Malmö AB

​Hyundai Sverige inleder nytt samarbete med Autoklinik i Malmö. Tillsammans breddar de Hyundais återförsäljarnätverk och stärker närvaron i Sveriges södra regioner.

Läs mer

Hyundai accelererar utvecklingen av vätgasteknologi genom investering i svenska Impact Coatings

Hyundai gör nya strategiska investeringar för att stärka sitt ledarskap inom utveckling av vätgasdrivna fordon och samtidigt accelerera utveckling av bränslecellsteknologin. Den koreanska biltillverkaren gör betydande nyckelinvesteringar i tre bolag, varav det ena är svenska Impact Coatings.

Läs mer

Maximerade uppkopplingsmöjligheter och längre räckvidd när nya Hyundai IONIQ Electric och IONIQ Plug-in Hybrid lanseras

Next Awaits! Andra generationen Hyundai IONIQ Electric och IONIQ Plug-in Hybrid kommer till Sverige när andra tillverkare endast planerar lansering av sin första elektrifierade bil. Den nya modellen erbjuder bland annat maximerade uppkopplingsmöjligheter via Blue Link®. IONIQ Electric har även uppgraderats med större batterikapacitet på 38.3 kWh och en räckvidd upp till 311 km (WLTP).

Läs mer

Nu kommer uppgraderade Hyundai Kona Electric

Hyundai stärker sin ledande position inom framtidens mobilitet genom att uppgradera redan prisbelönta Kona Electric. Den kompakta el-SUVen får snabbare 3-fasladdning och ett nytt navigationssystem med 10.25-tumsdisplay som tillval. Den största nyheten är dock att Kona Electric blir helt uppkopplad med Hyundai Bluelink och kan kontrolleras från en smartphone.

Läs mer

Racing och konceptbilar – Hyundai presenterar nästa steg inom elektrifiering på IAA 2019

Hyundai Motor presenterar nya EV Concept 45 på 2019 Frankfurt Motor Show. Debut på IAA har även företagets helt elektrifierade och racingklara modell, Veloster N ETCR. Samtidigt firar Hyundai världspremiären av helt nya i10.

Läs mer

Hyundai kopplar upp nya modeller med Bluelink® Connected Car Services

Med start för IONIQ-familjen erbjuder Hyundai Bluelink Connected Car Services för alla framtida modeller. Utvecklade för ökad komfort, säkerhet och bekvämlighet för kunderna, lanseras tjänsterna redan i år på den prioriterade svenska marknaden.

Läs mer

Hyundai utvecklar världens första Active Shift Control som förbättrar både bränsleförbrukning och körglädje hos hybrider

Teknik utvecklad av Hyundai Motor Group blir världens första som förbättrar växlingseffektiviteten hos hybridbilar. Active Shift Control är nu klar för massproduktion och reducerar växlingstiden med 30%, samtidigt som den förhöjer körglädjen och bränsle-förbrukningen hos bilen.

Läs mer

Hyundai lanserar helt ny bilmodell för Europa

Hyundai Motor introducera inom kort en helt ny bilmodell för den europeiska marknaden. Nykomlingen bjuder på helt ny design både utvändigt och invändigt, tillsammans med nya uppkopplings- och säkerhetsfunktioner. Den nya modellen har världspremiär på 2019 Frankfurt Motor Show (IAA) i september. Mer information om bilen kommer släppas under de kommande veckorna.

Läs mer

Hyundai rankad i topp när det kommer till kvalitet

Hyundai placerar sig åter i topp när det kommer till kvalitet. För andra året i rad rankas den sydkoreanska biltillverkaren näst bäst inom kategorin ”non-premium brand” när J.D. Powers gör sin årliga mätning. Dessutom behåller Hyundai sin totala tredjeplats bland alla varumärken.

Läs mer

Hyundai lanserar 44 nya miljöbilar och smartphone-teknologi som låter föraren kontrollera dem

Ny appstyrd teknologi låter föraren justera viktiga funktioner i bilen via sin smartphone. All information är krypterad med blockkedjeteknik för att garantera hög säkerhetsnivå. Tekniken är kompatibel med alla kommande eldrivna modeller från Hyundai och Kia. Hyundai Motor Group skall lansera 44 nya miljövänliga modeller till 2025, varav 23 är elbilar.

Läs mer

Hyundai lanserar nya Tucson N Line – en sportigare och miljövänligare version av märkets bästsäljande SUV

Nya Tucson är Hyundais första SUV som får en sportig uppdatering med N Lines utrustningspaket. N Line är mer än bara ett sportigt utseende och innefattar uppdateringar på både fjädring och styrning. Som både effektiva och responsiva alternativ, introduceras Tucson N Line med två versioner av Hyundais 48V mildhybrid-teknik.

Läs mer

Hyundai utvecklar digital bilnyckel för smartphones

Hyundai Motor Group utvecklar teknik som låter bilar låsas upp, startas och köras utan närvaro av en fysisk nyckel. Digital Key identifierar föraren och justerar automatiskt bilens personliga inställningar. Funktioner som även möjliggör för smidig bildelning. Tekniken kommer implementeras i Hyundais bilar senare under året.

Läs mer

Svensk premiär för Hyundai Kona och Kona Electric

Till helgen är det efterlängtad svensk premiär för prisbelönta Kona och Kona Electric. Kompaktsuven från Hyundai finns för provkörning och leverans från auktoriserade återförsäljare i hela landet. Nya Kona och Kona Electric är helt kompromisslös bilar som förenar progressiv SUV-design med både utsläppsfri eldrift och 4WD kombinerad med bensin-/dieselmotor.

Läs mer

Arkiv: 2020 2019 2018 2017 2016