Hyundai smygvisar SUV Concept på 2019 AutoMobility LA

Los Angeles, 14 november 2019 – Hyundai Motor smygvisar en ny och innovativ konceptbil under namnet SUV Concept. Konceptet vars design framhävs på bild och i en teaserfilm kommer presenteras i sin helhet på 2019 AutoMobility LA. SUV Concept är en laddhybrid och den sjätte i en serie av konceptbilar från Hyundai Design Center som skall förmedla de känslomässiga värdena i Sensuous Sportiness - företagets ständigt föränderliga globala designspråk.

”Vi strävar ständigt efter att implementera innovativa designlösningar och addera känslomässiga värden från Sensuous Sportiness i vår produktupplevelse,” säger SangYup Lee, Senior Vice President och Head of Hyundai Global Design Center. SUV Concept presenteras som laddhybrid, en drivlina som indikerar fokus på samexistens med miljön bilen framförs i.

Två underliggande teman för det grundläggande designkonceptet är Parametric Fantasy och Transcendent Connectivity. I dessa teman är alla parametriska ytor anslutna från karossen till antingen ljus- eller trimfunktioner. De innefattar sömlös uppkoppling, fri från distinkta designbarriärer. Stämningsfullt ljus reflekteras från bilens konkava och konvexa linjer för att skapa en extrem känsla av spänning. Karisma adderas genom en dold signaturlampa härledd från Grandeur Face Lift och tidigare konceptbilen Le Fil Rouge.

Vid högre hastigheter är Parametric Air Shutter en utvecklad funktion som aktivt justerar både aerodynamik och design hos bilen. Vid stillastående är bilens grill stängd och statisk. Så fort SUV Concept försätts i rörelse däremot, då börjar varje individuell cell på grillen att sekventiellt röra på sig i en framåtlutad hållning. Grillens dynamiska karaktär har även den funktionella effekten av att kontrollera luftflödet till drivlinan för att optimera aerodynamik och bränsleeffektivitet.