Hyundai och Vodafone inleder samarbete inom uppkopplade bilar

13 november, 2018 – Hyundai Motor har inlett ett strategiskt partnerskap med Vodafone för att förse Hyundais kunder med fullt uppkopplade infotainment- och servicesystem i kommande bilmodeller.

Samarbetet som innefattar både Hyundai Motor och Kia Motor kommer använda sig av Vodafones IoT-nätverk för att distribuera tjänsten i hela Europa. Något som gör att de båda biltillverkarnas kunder kan dra fördel av den allra senaste telematiktekniken.

Det nya infotainmentsystemet skall vara färdigt att lanseras tillsammans med utvalda Hyundai-modeller i Europa från start i 2019.

Systemet baseras på en integrerad uppkopplingslösning som tillhandahålls av Vodafone för att göra bilägarnas liv enklare. Tjänsterna inkluderar minutiöst uppdaterad information om trafik, parkering, platstjänster, fordonsdiagnostik och röststyrning. Systemet fungerar parallellt med Android Auto och Apple CarPlay för att leverera sömlös integration med smartphones och ge tillgång till användarnas favoritappar.

”Det här strategiska partnerskapet gör det möjligt för oss att erbjuda en mängd förare maximala uppkopplings-möjligheter, direkt vid ratten. Allt stöttat av ett omfattande europeiskt datanätverk. Systemet har lansering tillsammans med kommande Hyundai-modeller nästa år, vilket betyder att våra kunder alltid kommer ha den mest exakta och relevanta informationen nära tillhands,” säger Jungsik Suh, Senior Vice President of ICT Division på Hyundai Motor Group.

Vodafones Director of IoT, Stefano Gastaut, berättar: “Vi är stolta över att arbeta tillsammans med både Hyundai och Kia Motor på att förbättra körupplevelsen för deras kunder i Europa. Vodafone har redan stor erfarenhet av att tillhandahålla lösningar för uppkopplade bilar. Något som gör att vi kontinuerligt hjälper bilindustrin med att förnya sin teknik och kundupplevelse. Vi är glada över att nu kunna inkludera Hyundai och Kia Motors som partners i denna snabbt utvecklande marknad.”