Tillbaka

Hyundai jubilerar som partner till Operakällaren Foundations insamling för WaterAid

7 september, 2018 – Under tio år har Hyundai Sverige varit stolt huvudsponsor till Operakällaren Foundation och deras arbete med att säkerställa tillgången på rent vatten i Östafrika. Årets insamling gjordes till förmån för WaterAid och slog förra årets rekord på 5.2 miljoner med råge. Totalt samlades 7.8 miljoner kronor in från engagerade bidragsgivare under dagen.

Årets insamling går till WaterAid som sedan 1991 har arbetat i Etiopien med uteslutande fokus på vatten, sanitet och hygien. Ett land med 99 miljoner invånare, varav 40 miljoner, dvs nästan hälften saknar tillgång till rent vatten. Konsekvenserna är fruktansvärda och varje år dör ungefär 8 500 barn i Etiopien av sjukdomar som de drabbats av efter att ha druckit smutsigt vatten. Det motsvarar ca 550 svenska dagisklasser – varje år.

”Hyundai arbetar löpande med att förbättra miljön och den värd vi lever i – bland annat genom att ligga i framkant när det kommer till utveckling av elbilar och vätgasbilar som bara släpper ut rent vatten. Att dessutom vara delaktiga i att stötta världens utsatta ser vi därför som en självklar förlängning av vårt samhällsansvar. Arbetet som Operakällaren Foundation utför tillsammans med WaterAid är otroligt viktigt och vi glada över att få vara med och bidra från Hyundai Sveriges sida,” berättar Roland Bägén, Marknadschef på Hyundai Sverige.

Som tidigare år inleddes dagen med ett seminarium för att lyfta upp det allvarsamma ämnet. I år leddes seminariet av WaterAids ambassadör, skådespelerskan Sofia Helin. Tidigare diplomaten, utrikesministern och ordförande i FN:s generalförsamling – Jan Eliasson var även på plats för att dela med sig av sina erfarenheter och engagemang som en av grundarna av WaterAid Sverige. Tredje talaren var fredsaktivisten och somaliafödde Ilwad Elman. Hennes pappa mördades för sitt arbete 1996 och efter att ha växt upp i Kanada återvände Ilwad till Somalia 2010 för att kämpa för fred och kvinnors rättigheter. Insamlingen fortsatte därefter under dagen med välgörenhetsgolf följt av välgörenhetsauktion under kvällen.

För mer information besök http://operakallarenfoundation.com