Hyundai och Mobiltiy Group öppnar Hyundai Center i Stockholm

17 maj, 2017 – Mobility Group och Hyundai Bilar inleder samarbete och kommer i september att öppna ett nytt Hyundai Center i Sätra utanför Stockholm. Den 2680 kvadratmeter stora anläggningen som slår upp portarna i början av september kommer erbjuda både nybils- och begagnatförsäljning samt en fullserviceverkstad.

I och med samarbetet med Mobility Group stärker Hyundai Bilar sitt återförsäljarnät i Stockholmsområdet tillsammans med en partner som både har ekonomiska muskler för expansion och en enorm erfarenhet från branschen.

Dimitrios Lenis, VD för Mobility Motors Sweden tillika VD för Hyundai Center Stockholm berättar: ”Vi ser en rejäl styrka och utvecklingspotential i Hyundai. Deras satsning på miljöbilar går dessutom hand i hand med vår hållbarhetsstrategi. Vi strävar efter att vara ett klimatneutralt företag och att nu få möjlighet att kommande år erbjuda kunderna marknadens bredaste miljöbilsprogram stärker den målsättningen.”

Tomas Klingwall, Chef Återförsäljarutveckling på Hyundai Bilar tillägger: ”Vi är väldigt glada och stolta över att inleda den här satsningen tillsammans med Mobility Group. Det är en engagerad och stark partner som vi tillsammans skall jobba med för att nå våra högt satta mål mot att bli ledande asiatiska bilvarumärke i Europa till 2021.”

Mobility Group har idag fem anläggningar etablerade i Sverige varav Hyundai Center Stockholm blir den sjätte. Bolaget har 140 anställda och räknar med att den nya anläggningen kommer medföra minst 10 ytterligare arbetstillfällen. De senaste 10 åren har man expanderat kraftigt och gått från en halv till över en miljard kronor i omsättning. Hyundai Bilar bildades 1990 och har i Sverige 80 försäljningsställen och 101 serviceverkstäder. Hyundai har en stark och bred produktlinje som bl.a. inkluderar SUV-familjen med Santa Fe, Grand Santa Fe och Tucson samt ix35 FCEV – världens första massproducerade vätgasdrivna bil. Nyligen lanserade Hyundai även miljöbilen IONIQ där kunderna kan välja mellan tre olika drivlinor; elbil, hybrid eller laddhybrid.

Hyundai Center Stockholm öppnar första veckan i september på Murmästarvägen 17–19 i Sätra.