Ola Borgernäs blir ny VD för Hyundai Bilar AB

Ola Borgernäs tillträder som ny verkställande direktör för Hyundai Bilar AB från april, 2017. Ola har en lång karriär inom bilbranschen där han haft ledande roller på bl.a. Scania, Ford och Carsteds Bil. Senast kommer han från rollen som Servicemarknadschef på Hyundai Bilar där han arbetat i 13 år.

”Att Ola tar över rodret på Hyundai Bilar ser vi som ett naturligt steg”, säger Christian Norberg, vVD för SC Motors som äger Hyundai Bilar i Sverige. Christian fortsätter: ”Det finns få personer som besitter gedigen kompetens inom både servicemarknad, försäljning och återförsäljarutveckling. Ola har dessutom en unik förmåga att förmedla sina visioner på ett tydligt manér som skapar förtroende i hela organisationen. Han är redan väl etablerad hos våra huvudmän i både Korea och Japan, vilket gör att startsträckan för att komma igång är obefintlig. Vi är stolta över att få Ola som ny VD och ser fram emot att fortsätta resan tillsammans.”

”Hyundai är inne i ett spännande skede just nu där vi precis tagit ett rejält grepp om miljöbilsmarknaden med nya IONIQ och samtidigt lanserar flera starka modeller som exempelvis nya i30 och Kona. Hyundais mål är att bli ledande asiatiska biltillverkare i Europa och vi har alla verktyg för att lyckas. Det är med entusiasm jag ser fram emot att få utveckla och lyfta Hyundai Bilar tillsammans med vårt starka återförsäljarnätverk och väldigt kompetenta medarbetare”, säger Ola Borgernäs, VD Hyundai Bilar AB.


För mer information, vänligen kontakta:

Tobias Joelsson
PR- och Informationschef Hyundai Bilar AB
Tfn: 0733-380 770
Mail: tobias.joelsson@hyundai.se