Heta nyheter från Hyundai på Paris Motor Show 2016

  • Helt nya generationen i30 gjorde debut i Paris
  • Världspremiär för konceptbilen RN30. En fullblodsracer från N - Hyundais varumärke för prestandabilar.
  • Nya, uppdaterade i10 presenterades med avancerade säkerhetsfunktioner och uppkopplingsmöjligheter.
  • På plats fanns också IONIQ, världens första bil med tre elektrifierade drivlinor.
  • Smygpremiär av nya 2017 Hyundai i20 WRC.


Oktober, 2016 – I helgen presenterade Hyundai en mängd spännande nyheter under 2016 års upplaga av Paris Motor Show. Det var världspremiär för nya generationens i30, konceptbilen RN30, uppdaterade i10 och förhandstitt på 2017 års i20 WRC. Helt nya IONIQ fanns också på plats; unik med tre elektrifierade drivlinor att välja mellan.

Bilen för alla: Nya generationens Hyundai i30
Nya generationens i30 är den bil som representerar Hyundais dna på den europeiska marknaden. Det är ett smart val och en bil för alla som attraheras av snygg design och körglädje. Den helt nya 1.4 T-GDI bensinmotorn, rappare styrkänsla och ett omfattande paket säkerhetsfunktioner som autobroms med kollisionsvarning är bara några av höjdpunkterna. Nya i30 erbjuder också uppkopplingsmöjligheter som Apple CarPlay, Android Auto, trådlös mobilladdning och uppkopplat navigationssystem med LIVE Services. Bilen markerar också att stort steg i Hyundais designuttryck då det blir en av de första att smyckas med “The Cascading Grille”, en helt ny grill som blir en framtida visuell identitet för Hyundai.

RN30 en högpresterande konceptbil från Hyundai N
Hyundai Motor presenterade även RN30 Concept för att väcka nyfikenhet och visa vad kunderna kan förvänta sig av kommande N-prestandamodeller. Den racinginspirerade konceptbilen är skapad för att leverera passion, njutning och tävlingskänsla för alla. Baserad på nya i30 har RN30 utvecklats till en fullblodsracer med en 2.0-liters turboladdad motor med 380 hästkrafter och fyrhjulsdrift. Bilen har utvecklats genom ett samarbete mellan Hyundai Motorsport, Hyundai Motor Europe Technical Center och Hyundai Motors Performance Development & High Performance Vehicle Division.

Hyundai i10: Mer stil och avancerad teknologi i ett kompakt paket
På Paris Motor Show debuterade också nya Hyundai i10, uppdaterad med avancerad säkerhetsutrustning, en mängd uppkopplingsmöjligheter och smäcker design inklusive nya signaturen – Cascading Grille. Dagens förare ställer högre krav på uppkopplingsmöjligheter och därför kommer nya i10 utrustad med Apple CarPlay, Android Auto och Hyundais uppkopplade navigationssystem med LIVE Services – allt integrerat i en sju tums pekskärm. På säkerhetssidan har funktioner som aktivt undviker olyckor adderats; ett kollisionsvarningssystem och filhållningsassistans.

Hyundai Motorsport förhandsvisade 2017 WRC Challenger
Hyundai Motorsport presenterade en prototyp som visar hur 2017 WRC Challenger kommer att se ut. Rally-bilen som kommer göra tävlingsdebut på Monte-Carlo Rally under nästa säsongs FIA World Rally Championship (WRC). Teamet som i dagsläget ligger på andraplats i årets tillverkarmästerskap har sedan april testat den nya prototypen på flera platser i Europa. Bilen är baserad på en tredörrars Hyundai i20 och har utvecklats i linje med 2017 års WRC-regler som tillåter större aerodynamisk frihet när det kommer till design.

IONIQ – en miljöbil med elektrifierade drivlinor för alla behov
IONIQ presenterades för första gången på Geneva Motor Show 2016 och är den första miljöbilen i världen där kunden kan välja mellan tre olika elektrifierade drivlinor i samma kaross. Genom att erbjuda IONIQ som både elbil, hybrid och laddhybrid finns det en version som passar de flesta kunder. Bilen är designad helt från grunden och är med sina slanka linjer, säkerhetsfunktioner, uppkopplingsmöjligheter och fantastiska köregenskaper helt kompromisslös.

Mer information, bilder och filmer om Hyundai på Paris Motor Show finner du här och på Hyundai.se.

____________________________________

För mer information, vänligen kontakta:
Tobias Joelsson
PR- och Informationschef Hyundai Bilar AB
Tfn: 0733-380 770
tobias.joelsson@hyundai.se