Hyundai huvudsponsor till Operakällaren Foundation och UNICEFs vattenprojekt för åttonde året i rad

6 september, 2016 – Operakällaren Foundation fortsätter sitt årliga evenemang till förmån för UNICEF:s vattenprojekt i Somalia. Under 10-års jubileet den 5 september samlade stiftelsen in hela 4 miljoner kronor till förmån för UNICEF. Hittills har man samlat in över beundransvärda 26 miljoner kronor. Det var åttonde året som Hyundai deltog som huvudsponsor till evenemanget.

Under maj 2016 reste dessutom en delegation från Hyundai, Operakällaren Foundation och Unicef ned till Somalia för att på plats följa UNICEF:s arbete i landet. Med på resan var bland annat Roland Bägén, Marknadschef på Hyundai.

Roland berättar om sina intryck: ”Besöket i Somalia var en väldigt stark upplevelse för oss alla, men vi fick också se konkreta exempel på att våra bidrag har gjort stor nytta för befolkningen. Det var något som verkligen inspirerade oss att fortsätta det viktiga arbetet i Operakällaren Foundation”.

”Om inte vi från de rikaste regionerna av världen delar med oss av vår rikedom så kommer de fattigaste delarna av världen att dela med sig av sin fattigdom”, säger Abbe Ibrahim, VD på Operakällaren.

Resan till Somalia dokumenterades och resulterade i fyra kortfilmer som finns bifogade med detta meddelande och möjliga att titta på.

För mer information besök http://operakallarenfoundation.com