Hyundai och Sverigetaxi tar täten med vätgas i Stockholm Marathon

Stockholm den 2 juni, 2016

I helgen är det dags för årets upplaga av Stockholm Marathon. Då går startskottet för de cirka 20 000 starka löpare som skall ta sig runt den 4,2 mil långa banan. Hyundai tar tillsammans med Sverigetaxi täten i loppet med två vätgasdrivna ledarbilar. Något som garanterar ett avsevärt behagligare lopp för löparna då de enda utsläppen från Hyundai ix35 Fuel Cell är ren vattenånga.

Att genomföra ett maraton är en utmaning och bevis på vad människan kan åstadkomma om man bara anstränger sig. Satsningen på bränslecellsdrivna vätgasbilar och en miljö där framtidens löpare får andas friskluft är i sig en utmaning som både Sverigetaxi och Hyundai har antagit. Innan 2020 har nämligen Hyundai Motor Group som målsättning att erbjuda ett komplett modellprogram med minst 22 miljövänliga bilmodeller. ”Sverigetaxi har sedan 2004 varit ledande när det gäller omställning till miljövänliga fordon. Vi spänner musklerna och lovar en vagnpark helt fri från fossila bränslen redan år 2025”, säger Frederick Scholander, Marknads- och Försäljningschef på Sverigetaxi.

Hyundais ix35 Fuel Cell är världens första serietillverkade, vätgasdrivna bränslecellsbil. Bilen drivs av en elmotor som hämtar sin kraft från en bränslecell vilken konverterar vätgas till ström. Det tar bara ett par minuter att tanka bilen och sedan har den en räckvidd på nästan 60 mil.

”Idag rullar det nio stycken Hyundai ix35 Fuel Cell på Sveriges gator och tillsammans med de tre bilar som Sverigetaxi beställt räknar vi med minst dubbelt så många i trafik mot årets slut. Att just en trafikintensiv verksamhet som taxibranschen är bland de första att visa vägen är en tydlig indikation på att vi tillsammans kämpar i rätt riktning”, berättar Jörgen Wedefelt, VD på Hyundai Bilar.

För mer information, vänligen kontakta:

Tobias Joelsson

PR & Communications Manager, Hyundai Bilar AB

+46 (0)733 380 770

tobias.joelsson@hyundai.se