Hyundai vinner 2016 AutomotiveINNOVATIONS Award

Stockholm, 17 Maj 2016

Hyundai Motor har för första gången vunnit AutomotiveINNOVATIONS Awards som den mest innovativa volymtillverkaren i kategorin Alternativa Drivlinor. Förra året kunde ingen annan biltillverkare i världen presentera fler innovationer inom alternativa bränslen än Hyundai Motor. De prestigefyllda AutomotiveINNOVATIONS-utmärkelserna delas årligen ut som ett erkännande av enastående fordonsutveckling som "erbjuder en märkbar kundnytta". Priserna ges ut av erkända Center of Automotive Management (CAM), tillsammans med konsultföretaget PriceWaterhouseCoopers (PwC).

Utmärkelsen är ett starkt erkännande av Hyundai Motors ledande roll i utvecklingen av ny teknik för miljövänliga fordon. Det senaste exemplet är nya Hyundai IONIQ: världens första bilmodell som utvecklats med tre eldrivna drivlinor. Hybriden kommer till Sverige i oktober 2016, följt av elversionen och laddhybriden under första respektive andra halvan av 2017. I och med lanseringen av IONIQ blir Hyundai den enda tillverkaren att massproducera fyra olika eldrivna drivlinor: Hybrid, El, Laddhybrid och Fuel Cell (vätgas). Redan i februari 2013 var Hyundai Motor först ut i världen med att massproducera och sälja sin vätgasdrivna ix35 Fuel Cell.

Det är däremot inte bara inom alternativa bränslen och drivlinor som Hyundai Motor sticker ut. Bara under 2015 ökade man mängden innovationer över alla divisioner med 42% jämfört med föregående år. Något som gör dem till en av de fem mest nytänkande biltillverkarna i världen enligt CAM och PwC.

AutomotiveINNOVATIONS Awards består av totalt 13 kategorier. De innefattar bland annat priser för mest innovativa biltillverkare, mest innovativa bilmärke, konventionella drivlinor, alternative bränlsen, säkerhetssystem, uppkopplade bilar och fordonskoncept. Besluten baseras på CAM’s innovationsdatabas, i år innehållande 19 globala bilgrupper och bland vilka 60 varumärken synades.


För mer information, vänligen kontakta:

Tobias Joelsson

PR- och Informationschef Hyundai Bilar AB

Tfn: 0733-380 770

tobias.joelsson@hyundai.se