Nya Hyundai i10 lanseras i samarbete med Rädda Barnen

Malmö, 12 maj 2020 – Nu är det äntligen dags för svensk premiär av helt nya i10. Hyundais minsta modell som på många sätt är stor för sin klass. Med en mängd aktiva säkerhetsfunktioner som standard, full uppkoppling, rymlig interiör och sportig design ger den ett imponerade intryck.

Helt nya i10 har uppgraderats rejält från sin föregångare med en design som både är sportigare mer ungdomlig och dessutom rymligare invändigt. Bilens visuella hållning har stärkts genom ett sänkt tak (20 mm) och breddad kaross på 20 mm. Samtidigt har utrymmet för bilens fem passagerare blivit större tack vare den ökade hjulbasen på 40 mm. Nya i10s sportiga karaktär återfinns bland annat i den breda grillen, de runda varselljusen i LED och återkommande honungskakeformade designelementen. Valmöjligheten av 16-tumsfälgar och två-tonsfärgad lack med kontrasterande tak förstärker intrycket och gör att bilen verkligen tar för sig.


Klassledande uppkopplings- och säkerhetfunktioner

Modellen är på många sätt klassledande i A-segmentet. Nya i10 har ett av de mest omfattande säkerhetspaketen i sin klass och erbjuder funktioner som automatisk nödbroms med fotgängarigenkänning, trötthetsvarnare, filhållningsassistans, eCall och helljusassistans som standard. Hyundai erbjuder dessutom nya i10 som fullt uppkopplad med Blue Link Connected Car Services som tillval. Kunder som väljer Teknikpaketet får förutom ett integrerat navigationssystem, DAB-radio och skyltavläsning även full uppkoppling mot bilen via Blue Link-appen. Uppkopplingsfunktioner som gör att förare enkelt kan se vart de parkerade bilen, skicka förplanerade rutter direkt till navigationssystemet och även få realtidsuppdaterad information om trafik, väder och fartkameror via den inkluderade prenumerationen på Hyundai LIVE Services.


Små insatser kan göra stor skillnad

Som en del i Hyundais ansvarstagande för en renare och bättre värld lanseras nya i10 i ett internationellt samarbete med Rädda Barnen. Under temat ”Go Big” vill Hyundai visa att även små handlingar kan göra stort avtryck på omvärlden. För varje genomförd provkörning med nya i10 donerar därför Hyundai motsvarande en timme från hjälparbetare till barn i nöd. Projektet som riktar sig mot utsatta barn i nordöstra Kenya, fokuserar på att utbilda hjälparbetare inom diagnostisering och behandling av sjukdomar men även vård av handikappade barn. Genom samarbetet hoppas Hyundai att på mindre än ett år lyckats bistå 21 000 barn och deras familjer på Kenyas landsbygd.

”När omvärldens fokuserar på den rådande pandemin får vi inte glömma de som redan innan var utsatta och i behov av hjälp. Världens barn är vår framtid och de som kommer göra skillnad framöver. Med nya i10 vill vi visa att små saker kan göra skillnad och med en så enkel handling som att provköra en bil bidrar varje potentiell Hyundai-kund till en ljusare framtid för tusentals barn i Kenya,” berättar Tobias Joelsson, PR Manager på Hyundai Sverige.


Pigg och effektiv drivlina

Helt nya i10 lanseras med en trecylindrig, 1.0 MPi-motor som bjuder på 67 pigga hästkrafter och 96 Nm i vridmoment. Förare kan välja mellan en femväxlad manuell låda eller en femväxlad automatiserad manuell växellåda (AMT). Fördelen med en AMT jämfört med traditionell automatlåda är ökad effektivitet och minskade CO2-utsläpp tack vare sin låga vikt och minskade friktion.

”i10 har länge varit en av våra storsäljare och viktig del i Hyundais modellprogram. Med helt nya i10 så fortsätter vi att demokratisera avancerad säkerhetsteknik och göra full uppkoppling tillgänglig för alla. En introduktion av en viktig och på många sätt imponerande bil. Tillsammans med vårt samarbete med Rädda Barnen kan vi dessutom bidra till att göra världen lite ljusare för de minsta i vår värld, vår framtid – barnen,” säger Bengt Larsson, Country Manager på Hyundai Sverige.


Helt nya i10 lanseras helgen (22–23 maj) hos auktoriserade Hyundai-återförsäljare över hela Sverige.

Nya i10 lanseras till ett konkurrenskraftigt pris från 119 900 kr och privatleasing på 1995 kr/mån. Tidiga kunder kommer dessutom kunna ta del välutrustade och unika ”1st Edition”-modeller till ett kampanjpris på 138 900 kr.

Mer information om helt nya i10 finns på https://www.hyundai.se/bilar/nya-i10