Hyundai Santa Fe uppgraderas och elektrifieras

Malmö, 26 maj 2020 – Hyundai Motor har släppt en första glimt av nya Santa Fe. Den senaste generationen av företagets ikoniska flaggskepps-SUV har fått en rejäl uppdatering som bland annat innefattar en lyxig men karismatisk exteriör. En utvändig design som tillsammans med inredningsuppdateringar skänker en känsla av premium och komfort.

Teaser-bilden avslöjar flera designfunktioner, varav bland andra en grill med infällda varselljus som bildar en del av bilens integrerade arkitektur. Den breda grillen ger Santa Fe en självsäker uppsyn medan gallrets geometriska mönster adderar en närmare stereoskopisk aspekt. De nya T-formade varselljusen kompletterar bilens robusta karaktär och gör nya Santa Fe lätt att känna igen även på avstånd.

Bland många förbättringar introducerar Hyundai en ny uppsättning elektrifierade drivlinor och därmed möjligheten att för första gången kunna få Santa Fe som hybrid eller laddhybrid. Dessutom kommer nya Santa Fe bli den första europeiska modellen och första Hyundai-SUV som baseras på nya tredje generationens bilplattform från Hyundai. Den nya plattformen öppnar upp för betydande förbättringar när det kommer till prestanda, körupplevelse och säkerhet, samtidigt som den möjliggör för elektrifierade drivlinor.

Nya Santa Fe har svensk lansering i början av nästa år. Mer information och spännande detaljer om bilen följer inom de kommande veckorna.