Helt nya Tucson med revolutionerande ny design

SEOUL, 3 september 2020 – Hyundai Motor släppte idag de första bilderna på helt nya Tucson. Bilen har en helt ny design som sticker ut med den senaste utvecklingen av Hyundais främre signaturljus som kallas ‘Parametric Hidden Lights’. Tucson har även fått en dubbelkupélayout som bjuder på ett personligt utrymme, intuitivt optimerat för en högteknologisk användarupplevelse. Bilderna antyder även innovativa funktioner som går hand i hand med Tucsons redan etablerade kraftfullhet och banbrytande anda.

Den digitala världspremiären för helt nya Tucson äger rum kl. 02:30 den 15 september. En livestream, teaserfilm och bilder kommer publiceras på Hyundais hemsida och i företagets sociala media-kanaler.

”Uppdraget med ‘Sensuous Sportiness’ är att förhöja de känslomässiga egenskaperna hos bildesign. Vi vill att våra kunder skall känna sig berörda. Med helt nya Tucson introducerar vi en ultimat utveckling och ett definitivt uttryck för Hyundais ostoppbara framåtanda,” säger SangYup Lee, Senior Vice President och Head of Hyundai Global Design Center. ”Tucsons avancerade och experimentella design är trogen sin banbrytande anda och höjer ribban i spelet om marknadens mest konkurrensutsatta segment.”

Hyundais designidentitet ‘Sensuous Sportiness’, introducerades första gången på nya Elantra och kommer nu att sätta en starkt känslomässigt prägel på Tucsons avantgardistiska designtema ‘Parametric Dynamics’.


‘Parametric Dynamics’ gör ett starkt första intryck

Tucsons avancerade exteriördesign uttrycker vad Hyundais designers kallar ‘Parametric Dynamics’ och använder linjer, ytor, vinklar och former för att skapa kinetiska, juvelliknande ytdetaljer genom digital data för att erbjuda en enastående och djärv designestetik. De iögonfallande framljusen som kallas Parametric Hidden Lights gör ett starkt första intryck. Signaturljusen är sömlöst integrerade i det juvelliknande gallret och avslöjas endast när de slås på av föraren.

Sammantaget är helt nya Tucsons kaross större och bredare än tidigare generationer av modellen och har fått en lång huv med korta överhäng och förlängd hjulbas som skapar en slank, kupéliknande karaktär. Från sidan ger vinklade exteriörpaneler en ytterligare tolkning av sin parametriska design. Mejslade ytor skapar en slående kontrast mellan en slank siluett och maskulina drag som antyder en framåtsträvande rörelse även när bilen står still.


Ett ‘INTERSPACE’ med integrerat gränssnitt

Att sätta sig i nya Tucsons rymliga interiör, eller INTERSPACE är som att kliva in i ett snyggt organiserat rum där vardagliga bekymmer försvinner. En interiör där utrymme, teknologi och information samspelar i harmoni.

Utvecklingen av Tucsons invändiga layout ledde till en lägre placerad instrumentpanel och avlägsnande av mätarklustret för att skapa en renare yta. Lagrade och mer sinnliga former förstärker känslan av öppenhet. Instrumentbrädans breda rygg smälter sömlöst ihop med dörrarna och sveper runt de främre passagerarna likt en djup klyfta. De vertikalt placerade och sinnliga formerna av den helt integrerade instrumentpanelen har hämtat sin inspiration från vattenfall. Dubbla linjer av silvergarnering strömmar från mittpanelen till bakre dörrarna och harmoniserar med snygga premiummaterial i neutrala toner.