Nya Hyundai i30: snyggare, säkrare och effektivare

MALMÖ, 21 oktober 2020 – Äntligen har nya Hyundai i30 premiär i Sverige. Med uppdaterad design, toppmoderna uppkopplingsmöjilgheter och drivlinor med 48-volts mildhybridteknik är nya i30 både mer avancerad och effektiv jämfört med tidigare.

Även möjligheten till sportigare varianter utrustade med N Line-paketet har uppdaterats. För första gången erbjuds, förutom i30 5-dörrars och Fastback, även i30 Kombi med N Line-paketet.

”i30 är en av våra mest populära familjebilar i C-segmentet – en säker och rymlig bil med modern design. Vi gläder oss att nu kunna erbjuda en uppgraderad i30 med mildhybrid som standard, full uppkoppling, klassledande säkerhet och toppmodern teknik,” säger Cecilia Luc Mastio, Marknadschef på Hyundai Sverige.


Modern design som väcker känslor

Utvändigt är designen på nya i30 både kraftfull och slank på en och samma gång. Något som ger modellen ett känslofyllt utseende. Fronten karaktäriseras av en bred och mer modern hållning. Den breddade grillen har fått ett accentuerat 3D-mönster som förstärker det agila utseendet hos bilen.

Nya slimmade framljus med valet av LED-teknik och nya V-formade varselljus i LED kompletterar den förnyade och moderniserade fronten. Baktill har nya i30 5-dörrars en uppdaterad stötfångardesign som har utvecklats med förbättrad aerodynamik som resultat. De bakre kombinerade LED-lamporna bildar en V-form och symmetrisk effekt mellan front och bakdel på bilen.

Nya i30 är nu tillgänglig med nya diamantformade 16-tums eller 17-tums lättmetallfälgar som rundar av sidointrycket hos bilen.

Invändigt har nya i30 fått uppdateringar som är mer raffinerade, likt de moderna luftventilerna. Interiören har även den förstärkts med tre nya färger.


N Line - nu tillgängligt för alla karrosstyper

Det dynamiska och motorsportinspirerade trimpaketet N Line har genomgått en omfattande designuppdatering för i30 5-dörrars och Fastback. För första gången finns paketet också tillgängligt för nya i30 Kombi. Det betyder att en N Line-version går att beställa i alla karossformer för nya i30.

Nya i30 N Line har en kraftfull ny design med en ännu sportigare look. Framtill har nya i30 N Line en bredare grill och nya strålkastare. Med inspiration hämtad från aerodynamiska flygplan, har den lägre delen av grillen ökat i storlek och dominerar nu stötfångarytan för att ge intryck av stark hållning och prestanda.

Den helt nya designen hos bakre stötfångaren understryker den dynamiska karaktären hos N Line. Bakdelen gör ett sportigt avtryck med en imponerande hållning, samtidigt som de omplacerade dimljusen fokuserar på den visuella tyngdpunkten närmare marken.

Nya i30 N Line lanseras med nya 17-tums och 18-tumsfälger designade för att addera till den spänning som uttrycker fart hos bilen även när den står stilla. Det här bidrar i sin tur till en modern profil som är full av rörelse.

Utöver dessa uppdateringar har nya i30 N Line 5-dörrars och Fastback uppgraderats i fjädring och styrning för en ännu mer dynamisk körupplevelse i kombination med de kraftfullare motoralternativen.


Toppmoderna uppkopplingsfunktioner

Nya i30 har utrustats med toppmodern uppkopplingsteknik. Ett nytt 7-tums digitalt kluster och nya 10.25-tumsskärmen för infotainmentsystemet möjliggör en mer modern och personlig körupplevelse. Den erbjuder också full integration med Andoid Auto och Apple CarlPlay samtidigt som möjligheten finns för kunderna att trådlöst ladda sina mobiler.


BlueLink – Connected Car Services

För första gången anländer nya i30 fullt utrustad med Hyundais BlueLink-teknik. Via BlueLink erbjuder Hyundai en mängd Connected Car Services som förmedlar en betydande kundnytta genom live-uppdaterad information direkt till bilen och möjligheten att styra nya i30 via en app.

Kunder som väljer navigationssystemet får en gratis 5-årsprenumeration på BlueLink och Hyundai LIVE Services. LIVE Services drivs av TomTom och inkluderar levererar realtidsuppdaterad information om trafik, tankstationer/parkeringsplatser, fartkameror och väder. Tjänster som bland många andra funktioner kan styras av föraren via en kraftfull onlinebaserad röstigenkänning med naturlig språkförståelse. Via BlueLink-appen kan föraren bland annat enkelt hitta vart bilen står parkerad, låsa och låsa upp bilens dörrar, skicka lokala Intressepunkter direkt till bilens navigationssystem, få notiser om bilens larmsystem och en mängd användbar information om bilens status (däcktryck, etc.) och körstatistik.


Omfattande säkerhetspaket som skänker trygghet

Kunder som väljer nya i30 kan dra nytta av ett förbättrat, avancerats säkerhetspaket från Hyundai SmartSense. Något som gör bilen säkrare och bekvämare än någonsin tidigare. Lane Following Assist (LFA) justerar automatiskt styrningen för att hjälpa bilen att hålla sig centrerad i filen. Tack vare Rear Collision-avoidance Assist (RCA) applicerar bilen automatiskt bromsarna för att undvika kollision när bilen backar. Nytt för nya i30 är dessutom LVDA (Leading Vehicle Departure Alert), ett system som snabbt gör föraren uppmärksam på om fordonet framför börjar röra på sig och föraren inte reagerar snabbt nog. Vid ett trafikljus till exempel.

Systemet för Blind Spot Detection (BSD) har fått en uppdatering. BSD varnar föraren för andra bilar i döda vinkeln och kan nu även med Blind-Spot Collision-Avoidance Assist (BCA) aktivera motorbroms för att undvika en kollision. Front Collision-Avoidance Assistance (FCA) har förbättrats och identifierar nu även cyklister på vägen.

Precis som hos föregående generation är nya i30 utrustad med FCA med fotgängarigenkänning, Driver Attention Warning (DAW), High Beam Assist (HBA), Intelligent Speed Limit Warning (ISLW) och Lane Keeping Assist (LKA).

Tack vare att nya i30 är uppkopplad kan även eCall-funktionen automatiskt kontakta larmtjänst om en olycka skulle uppstått där krockkuddarna utlösts.

Alla de här funktionerna är designade för att göra Hyundai-bilarna ännu säkrare att köra och skänka trygghet till kunderna. För ökad sinnesfrid kommer nya i30 med Hyundais garanti på fem års garanti med fria mil.


Prestanda och elektrifiering - ett progressivt utbud av drivlinor

Nya i30 lanseras med ett förbättrat utbud av drivlinor med stor valmöjlighet för kunderna. Samtliga motorer som lanseras på svenska marknaden är som standard elektrifierade med 48-volts mildhybridteknik som för minskade utsläppsnivåer och förbättrad bränsleeffektivitet.

För att inleda uppställningen har Hyundai introducerat en nyutvecklad 1.5-liters bensinmotor med dubbel portinsprutning. 1.5 T-GDi kan fås med 120 eller 159 hk och valet mellan antingen en 6-växlad Intelligent Manual Transmission (iMT) eller ny 7-växlad dubbelkopplingslåda (DCT).

1.0-liters T-GDi-motorn med 120 hk kan köpas med antingen 7-växlad DCT-låda som komplement till den redan tillgängliga 6-växlade manuella växellådan.

För kunder som önskar diesel erbjuds en 1.6-liters CRDi-motor med 7DCT till nya i30 Kombi.


Svensk introduktion med konkurrenskraftiga priser

Nya i30 har svensk försäljningsstart 22 oktober med konkurrenskraftiga priser som tillsammans med de redan omfattande utrustningspaketen gör modellen till ett mycket attraktivt val i segmentet. Nya i30 5-dörrars lanseras till ett pris från 204 900 kr. Nya i30 Kombi introduceras till ett pris från 214 900 kr, respektive nya i30 Fastback för 234 900 kr. 

Kunder som vill provköra bilen är välkomna till Hyundais auktoriserade återförsäljare på lanseringshelgen 4-5 december.