Hyundai avslöjar detaljer om nya Tucson Plug-in Hybrid

Malmö, 8 december 2020 – Hyundai Motor avslöjar detaljer om helt nya Tucson Plug-in Hybrid som har svensk lansering i början av 2021. Med tillägget av laddhybrid erbjuder Hyundais bästsäljande SUV klassens bredaste utbud av elektrifierade drivlinor.

”Laddhybriddrivlinan representerar en milstolpe för Tucson”, säger Andreas-Christoph Hofmann, Vice President Marketing & Product på Hyundai Motor Europe. ”Med bensin- och dieselmildhybrid, hybrid och laddhybrid som val, erbjuder helt nya Tucson det bredaste utbudet av elektrifierade drivlinor i sitt segment. Det här är bara det senaste beviset på Hyundais engagemang för elektromobilitet”.


Helt nya Tucson Plug-in Hybrid med kombinerad effekt på 265 hk

Helt nya Tucson Plug-in Hybrid har utrustats med en kraftfull och effektiv drivlina. Systemet baseras på tredje generationens 1.6-liters T-GDi Smartstream-motor. Bensinmotorn är ihopkopplad med en elmotor på 66.9 kW som ger ett maximalt vridmoment på 304 Nm och hämtar sin energi från ett 13.8 kWh litium-polymer-batteri. Kombinerat levererar bensinmotorn och elmotorn 265 hk och 350 Nm i vridmoment.

Systemet är sammankopplat med en sexväxlad automatlåda (6AT) som styrs med shift-by-wire. Dessutom kommer modellen med fyrhjulsdrift som standard.

Helt nya Tucson Plug-in Hybrid är utrustad med en Active Air Flap som justerar luftintaget beroende på motorns kylvätsketemperatur, bilens hastighet, med mera. Syftet med den här funktionen är att minimera luftmotståndet och maximera bränsleeffektiviteten.


Laddhybridsystem med låga utsläpp och kompromisslös körupplevelse

Laddhybridsystemet hos helt nya Tucson möjliggör maximal bränsleeffektivitet i kombination med massvis av körglädje. Som hos alla hybridbilar, drivs helt nya Tucson Plug-in Hybrid enbart av elmotorn vid körning i låga hastigheter, vilket resulterar i tyst körning och ingen bränsleförbrukning.

Förare kan också växla till enbart elektrisk körning genom att trycka på en dedikerad knapp och därmed dra nytta av en helelektrisk körupplevelse på upp till 50 km (intern WLTP-uppskattning*).

Utrustad med en 7.2 kW ombordladdare kan helt nya Tucson Plug-in Hybrid laddas vid både laddstationer för elbilar och hemmets eluttag.


Generöst invändigt utrymme tack vare smart batteriposition

Tack vare en smart placering av högvoltsbatteriet i karossens nedre del, erbjuder helt nya Hyundai Tucson Plug-in Hybrid generöst med invändigt utrymme och benutrymme. Passagerare i baksätet kan njuta av 955 mm benutrymme, samtidigt som lastutrymmet ökat jämfört med föregångaren. Modellen erbjuder nu 558 liter (+9%) för bagage med sätena uppfällda och upp till 1737 liter (+15%) med sätena nedfällda.


Redo för varierande vägar och terrängutmaningar

För en äkta SUV-känsla, är fyrhjulsdrift (4WD) standard hos helt nya Tucson Plug-in Hybrid. Modellen är utrustad med Hyundai HTRAC fyrhjulsdriftsteknik och en terränglägesväljare för säker körning på utmanande vägar. HTRAC kan variabelt fördela drivkraften mellan fram- och bakhjulen beroende på väggrepp och körning. Samtidigt väljer föraren optimerad kraft, vridmoment och bromseffekt baserat på vägförhållanden med hjälp av terränglägesväljaren.

Tillvalet Electronically Controlled Suspension (ECS) använder adaptiv dämpningsteknik för att ge mångsidiga köregenskaper beroende på situation och förarpreferenser. ECS-systemet kontrollerar automatiskt och kontinuerligt bilens stötdämpare för att maximera körkomfort och prestanda. Förare kan också justera ECS och styregenskaper genom att välja Eco eller Sport-läge. Sammantaget funktioner som bidrar till ännu mer körglädje hos denna kraftfulla SUV.


Helt nya Tucson är en smart techhjälte med en design som sticker ut

Precis som hos andra drivlineversioner, sticker helt nya Tucson Plug-in Hybrid ut med sin progressiva design, integrerade skarpa linjer, vinklar, former och signaturljusen Parametric Hidden Lights. En mängd mänskligt orienterade teknikfunktioner möjliggör en intuitiv användarupplevelse, inkluderat ett 10.25-tums digitalt kluster utan kåpa och en 10.25 tum stor AVN-display med Hyundai BlueLink Connected Car Services. BlueLink-användare kan också kontrollera batteristatus, laddningsnivå och styra laddningsinställningar direkt via den tillhörande appen.

De klassledande förarassistanssystemen och aktiva säkerhetsfunktionerna gör helt nya Tucson till en av marknadens säkraste bilar. Bland annat gör Remote Smart Parking Assist (RSPA) det möjligt för bilen att parkera sig själv, vilket underlättar för föraren i svåra parkeringssituationer. Highway Driving Assist (HDA) håller bilen centrerad mitt i körfältet, samtidigt som den anpassar farten baserad på navigationsdata och trafiksituation. Exempelvis vid ankommande kurvor på motorvägen. Parking Collision-avoidance Assist, som finns tillgängligt exklusivt för helt nya Tucson Plug-in Hybrid, hjälper till att förhindra kollisioner med hinder bakifrån när bilen backar vid låga hastigheter. Systemet avger ljudsignaler och visuella varningar samtidigt som den applicerar bromsarna vid behov. En stor variation av andra säkerhetsfunktioner bidrar till förbättrad sikt och skyddar både främre och bakre passagerare för att undvika kollisioner.

Helt nya Tucson Plug-in Hybrid har svensk lansering i början av 2021. Svenska priser presenteras framöver.


*Fordonet finns inte till försäljning och har därför ännu inte homologerats.