Prototyptestning av Hyundai Soapbox fångad på film

Malmö, 22 december 2020 – En kamouflerad version av Hyundai Motors nya Hyundai Soapbox har fångats på film under testning. De senaste veckorna har företagets första Soapbox finjusterats för hållbarhet vid Hyundai Motor Europe Technical Center (HMETC). En ny film visar hur modellen avslutar de sista stegen i kvalitetssäkringen. Även om bilen är kamouflerad pekar dess omisskännliga design, joystick-styrning och plywoodplattform på att det är en Hyundai Soapbox.

”Testning är en viktig del av varje bilutvecklingsprocess. Vi byggde Hyundai Soapbox precis som en vanlig bil och då kunde vi självklart inte hoppa över testerna,” säger Thomas Bürkle, Head of Hyundai Europe Design Center. Han tillägger: ”Det var också perfekt att ha en testförare som dessutom passade vår målgrupp.”

Testföraren hyllade Hyundai Soapbox för dess ergonomiska sätesposition och joystick-styrning, även om han nämnde att accelerationen gärna kunde förbättras.

Hyundai Motor utvecklade Hyundai Soapbox som ett sätt att uppmuntra till kvalitetstid människor emellan. Föräldrar kan bygga och köra en soapbox tillsammans med sina barn och kompisgäng kan ha det som ett kul projekt tillsammans. Den motorlösa bilen är konstruerad av material som finns att köpa i alla byggvaruhus och monteringsinstruktionerna finns gratis att hämta online.

Eftersom restriktioner i Europa fortsätter att begränsa mängden tillgängliga fritidsaktiviteter såg Hyundai sin soapbox-racer som en möjlighet att erbjuda roliga projekt för folk att jobba på ihop. Ett projekt som passar perfekt in i Hyundais expertisområde: mobilitet.

Klicka på den bifogade filmen för att se när Hyundai Soapbox testas.