Hyundai Motor avslöjar namnet på en helt ny SUV: Hyundai Bayon

Malmö, 25 november 2020 –Hyundai Motor offentliggör namnet på en ny crossover SUV: Hyundai Bayon. Med europeisk lansering under första halvan av 2021 är Bayon en helt ny modell och viktig utökning av Hyundais SUV-utbud.

”Hyundai har redan en stark position på den europeiska SUV-marknaden, både när det kommer till utbud och försäljningssuccéer,” säger Andreas-Christoph Hofmann, Vice President of Marketing & Product. ”Genom att lansera en ny B-segmentsmodell som insteg i vår SUV-familj ser vi en stor möjlighet att täcka in europeiska kunders behov ytterligare.”

Hyundai Bayon ansluter till Kona, Tucson, NEXO och Santa Fe som det senaste tillskottet i Hyundais europeiska SUV-familj.

Namnet Bayon inspirerades av staden Bayonne i sydvästra Frankrike. Eftersom Hyundai Bayon främst är en europeisk produkt bestämde Hyundai sig för att namnge den efter en europeisk stad. Den franska staden ligger mellan Atlantkusten och Pyrenéerna, vilken utgör en fantastisk plats för aktiviteter som segling och vandring. Aktiviteter som verkligen passar den nya modellens livsstilskaraktär.

Under de senaste 20 åren har Hyundai frekvent inspirerats av platser runt om i världen. Platser som genererat några av världens mest välkända namnskyltar bland SUV:ar. Dessa innefattar inte bara Tucson och Santa Fe, uppkallade efter städer i delstaterna Arizona och New Mexico, utan också Kona – vars namn härstammar från Kona-distriktet på Big Island, Hawaii. Även den banbrytande bränslecellsbilen NEXO har en geografisk koppling, med namn taget från Nexø – en av de största städerna på populära danska turistön Bornholm.

Mer information om Hyundai Bayon avslöjas inom kort.