Hyundai Motor Group ansluter till IONITY – Europas ledande snabbladdningsnätverk för elbilar

SEOUL, 5 november 2020 – Hyundai Motor Group ansluter sig till som strategisk partner och aktieägare i IONITY, Europas ledande snabbladdningsnätverk. Som en del av denna joint venture kommer Hyundai Motor Group med sina varumärken Hyundai och Kia – driva expansionen av snabbladdningsnätverket längs Europas motorvägar och på så sätt ytterligare främja utsläppsfri mobilitet.

IONITY-nätverket använder den europeiska laddstandarden CCS (Combined Charging System). Eftersom nätverket använder sig av 100% förnybar energi kan förare av elbilar, tack vare IONITY inte bara färdas utsläppsfritt utan även CO2-neutralt. Ett viktigt steg mot att göra eldriven mobilitet framgångsrik i Europa.

”För Hyundai och Kia är kundupplevelsen nära kopplad till bekvämlighet och verkliga fördelar. Genom att investera i IONITY blir vi nu en del av det mest omfattande nätverket för laddinfrastruktur i Europa,” säger Thomas Schemera, Executive Vice President och Head of Product Division på Hyundai Motor Group. ”Vi är fast beslutna om att tillhandahålla helhetslösningar för att göra det enklare än någonsin för människor att byta över till miljövänliga mobilitetslösningar.”

”Vi välkomnar Hyundai Motor Group ombord som en engagerad partner med stor internationell erfarenhet inom elektrifierad mobilitet”, säger Michael Hajesch, CEO på IONITY. Från och med idag kommer vi gemensamt att sträva efter målet att utbilda människor om e-mobilitet och främja innovationer inom det området för att göra resor med elbilar till det nya normala, speciellt på långa sträckor.”


Om IONITY

IONITY gör långdistansresor med elbilar till det nya normala

Företaget bygger och driver ett snabbladdningsnätverk (High-Power Charging, HPC) längs europeiska motorvägar genom att använda den senaste tekniken med laddkapacitet på upp till 350 kW. På så sätt kan förare av nya och befintliga elbilar som använder ledande europeiska laddningsstandarden CCS (Combined Charging System), dra nytta av maximala laddningshastigheter när de tar en paus under sin resa. Varje IONITY-station består av i snitt fyra stycken laddpunkter. Som en strävan mot hållbarhet levererar alla IONITY-laddare 100% förnybar energi för både utsläppsfri och koldioxidneutral körning.

IONITY grundades 2017 och är en joint venture mellan BMW Group, Mercedes Benz, Ford Motor Company, Hyundai Motor Group och Volkswagen Group med Audi och Porsche.

Fler än 75 anställda formar framtiden för e-mobilitet på IONITY. Företaget har sitt högkvarter i München med ytterligare ett kontor i Oslo, Norge. IONITY är ett internationellt registrerat varumärke.

Mer information om hur Hyundais svenska kunder skall kunna dra nytta av fördelarna med IONITY-nätverket följer inom kort.