Svensk premiär för helt nya Hyundai i20 – känsloladdad design möter avancerad teknik

MALMÖ, 29 oktober 2020 – Nu har tredje generationen av framgångsrika Hyundai i20 svensk premiär.

Den här gången med en revolutionerande och ambitiös design som följer företagets nya designfilosofi – Sensuous Sportiness. Med klassledande uppkopplingsfunktioner och klassens mest omfattande säkerhetspaket sätter helt nya i20 en ny standard för segmentet.

i20 lanserades i B-segmentet 2008 och har sedan dess haft stor betydelse för Hyundais europeiska framgång. Modellen kommer att produceras i Izmit (Hyundais fabrik i Turkiet), representerar: kvalitet, pålitlighet och mångsidighet samt adderar nu även en ny, dynamisk stil till de tre huvudpelarna.

Förutom en helt ny, utvändig design har helt nya i20 fått en mängd tekniska uppdateringar. Invändigt syns nu två nya 10.25-tumsskärmar som utgör ett digitalt instrumentkluster, visuellt kombinerat med pekskärmsnavigation. Samtidigt inkluderar det klassledande säkerhetspaketet från Hyundai SmartSense flera nya funktioner som exempelvis Forward Collision-Avoidance Assist (FCA) med fotgängar- och cyklistigenkänning samt Navigation-based Smart Cruise Control (NSCC) för ökad trygghet på vägen.

”Helt nya i20 visar verkligen på Hyundais ambition att introducera iögonfallande design tillsammans med klassledande avancerad teknik. Att kunna erbjuda helt nya i20 som mildhybrid, med ett så pass omfattande paket med uppkopplings- och säkerhetsfunktioner till så konkurrenskraftiga priser känns fantastiskt. Det är en flexibel modell som passar både singelhushåll och familjer,” säger Cecilia Luc Mastio, Marknadschef på Hyundai Sverige


Sensuous Sportiness: Hyundais nya och inspirerande designidentitet

Helt nya i20 är Hyundais första europeiska modell som baseras på designidentiteten Sensuous Sportiness. Den karaktäriseras av en harmoni mellan fyra fundamentala element: proportioner, arkitektur, styling och teknologi. Syftet med den här designen är att skapa känslomässiga värden som ger Hyundais bilar ett distinkt nytt utseende. Sensuous Sportiness skänker helt nya i20 en elegant karaktär som förstärks av sin dynamiska front, bakre stötdämpare och sin nya grill.

På sidan återfinns en kraftfull karaktärslinje och unikt designad C-stolpe som skapar en tilltalande look. Samtidigt fortsätter modellens signaturljus, framifrån in på bilens sida för att visuellt sömlöst ansluta med bakre delen och ytterligare framhäva den breda hållningen hos helt nya i20.

Jämfört med sin föregångare har helt nya i20 designats med proportioner för att göra den mer dynamisk och samtidigt säkerställa att den är smidig att navigera i stadstrafik. Den visuella hållningen har förbättrats genom ett sänkt tak (-24 mm), bredare (+30 mm) och längre (+5 mm) kaross, samtidigt som även hjulbasen ökat med +10 mm. Ett intryck som förstärks med modellens nydesignade 17-tumsfälgar


Estetisk interiör med kvalitetskänsla

Med en mängd förbättringar invändigt kan ägare till helt nya i20 njuta av kvalitetstid inne i sin bil. Hyundais designers har valt innovativa och samtidigt estetiska lösningar för att skapa ett nyskapande och tilltalande utseende. Interiören har fått en luftig känsla samtidigt som den upplevs skulpterad och välkomnande.

Dörrarna hos helt nya i20 omfamnar instrumentpanelen på ett elegant och sensuellt sätt, inspirerat av naturens former. Den förfinade ratten är utrustad med moderna vippknappar och färgdetaljer som återfinns genom hela interiören.

Passagerare i helt nya i20 kan också njuta av ett trevligt invändigt ljus även kvällstid, tack vare den nya LED-baserade stämningsbelysningen.

Kombinationen av dessa designdetaljer ger bilen en modern premiumkänsla.


Klassledande uppkoppling och premiumljud

Helt nya i20 erbjuder klassledande uppkoppling med en rad toppmoderna bekvämlighetsfunktioner, inklusive trådlös mobilspegling och Hyundai BlueLink-teknik. För att öka på känslan av elegans och visuell komfort har det nya 10.25 tum stora, digitala instrumentklustret, visuellt kombinerats med den lika stora mittplacerade pekskärmen. Pekskärmen erbjuder även delad skärmfunktionalitet för multitasking.

En laddplatta för trådlös laddning är integrerad i mittkonsolen, vilket gör att förare av helt nya i20 aldrig behöver använda kablar för att ladda sina mobiltelefoner. Förutom den detaljen finns även en USB-port för laddning tillgänglig för passagerare i baksätet.

För ännu mer underhållning i bilen är helt nya i20 den första europeiska Hyundai-bilen som utrustats med premiumhögtalare från Bose. Åtta högtalare, inklusive en bas, är strategiskt placerade runtom i bilen för en extra lyxig ljudupplevelse


BlueLink Connected Car Services

Helt nya i20 erbjuds med Hyundais BlueLink-teknik som innefattar en stor mängd uppkopplingsfunktioner, varav exempelvis; Hyundai LIVE Services och fjärrstyrning via BlueLink-appen. Tack vare BlueLink kan kunder få realtidsuppdaterad information om trafik, tankstationer/parkeringsplatser, fartkameror och väder. Via molnbaserad röstigenkänning kan dessutom flera nyttiga funktioner i bilen styras. Genom mobilappen kan ägare låsa/låsa upp sin bil, hitta vart den parkerades senast, få notis om larmet aktiveras, skicka intressepunkter direkt till navigationssystemet och få massor med användbar information om bilen som t.ex. däcktryck och körstatistik. En fem års prenumeration av BlueLink ingår vid köp av BlueLink-utrustad i20.


Ett för segmentet omfattande säkerhetspaket

Helt nya i20 är utrustat med Hyundai SmartSense säkerhetsfunktioner och uppfyller högsta europeiska säkerhetsstandards. Bilen är utrustad med avancerad aktiv säkerhetsteknik som annars knappt kan förväntas i B-segmentet.

Höjdpunkter bland funktionerna inkluderar Navigation-based Smart Cruise Control. NSCC nyttjar navigationssystemet i helt nya i20 för att identifiera annalkande kurvor och landsvägsraksträckor och automatiskt justera bilens fart med säkrare körning som resultat. En annan funktion - Intelligent Speed Limit Assist (ISLA) varnar föraren visuellt och via ljud när de kör snabbare än hastighetsbegränsningen. Kombinerat med den manuella fartbegränsaren, kan ISLA till och med anpassa farten autonomt. Lane Following Assist (LFA) justerar automatiskt styrningen så att helt nya i20 håller sig centrerad i filen som bilen färdas i. Blind-Spot Collision-avoidance Assist warning (BCA) använder radar för att bevaka döda vinkeln och visuellt varna i sidospeglarna om en bil dyker upp. Vid behov applicerar dessutom BCA motorbroms för att undvika kollision och minska kollisionsskadorna. Uppgraderade Forward Collision-avoidance Assist (FCA) kan å sin tur inte längre bara detektera bilar utan även fotgängare och cyklister

Säkerhetspaketet hos helt nya i20 skyddar även förare vid låga hastigheter samtidigt som den erbjuder ökad bekvämlighet vid parkering. Leading Vehicle Departure Alert (LDVA) varnar förare när framförvarande fordon börjar köra om systemet skulle upptäcka en fördröjd reaktion, exempelvis vid ett trafikljus. Rear Cross-traffic Collision Assist (RCCA) varnar om det finns risk för kollision från korsande trafik vid backning. Samtidigt applicerar Parking Collision-avoidance Assist – Reverse (PCA-R) automatiskt bromsarna vid kollisionsrisk. Förare av helt nya i20 har dessutom Parking Assist (PA) till sitt förfogande. PA möjliggör semi-autonom parkering med en mängd sensorer och mjukvara som tillsammans hjälper föraren att parkera i trånga utrymmen.

Andra funktioner hos helt nya i20 inkluderar Lane Keep Assist (LKA), Driver Attention Warning (DAW) och High Beam Assist (HBA).

Även eCall kommer som standard hos helt nya i20. Ett system som låter bilens passagerare kontakta larmcentralen genom bara en knapptryckning eller automatiskt om krockkuddarna skulle lösas ut.


Nya motorer ger förbättrad effektivitet och prestanda

Genom att erbjuda två motorer med tre olika växellådor tar helt nya i20 hand om förares olika behov och körstil för en effektivare resa.

Helt nya i20 är tillgänglig med en 1.0 T-GDi-motor på 100 eller 120 hk parat med ett 48-volts mildhybridsystem. Ett 48-voltssytem som bidrar med minskad bränsleförbrukning och CO2-utsläpp på 3–4 %.

1.0 T-GDi är tillgänglig med en sjuväxlad dubbelkopplingslåda (7DCT) eller en nyutvecklad sexväxlad Intelligent Manual Transmission (iMT). iMT stänger av motorn under tiden man ”glider fram” utan gaspådrag och därmed minskar bränsleförbrukningen.

En 1.25-liters MPi, 4-cylindring motor finns också tillgänglig som insteg. Den erbjuder 84 hk och kombineras med en femväxlad manuell växellåda.

Tack vare en viktminskning på 4 % jämfört med sin föregångare säkerställer helt nya i20 konkurrenskraftiga CO2-värden. Det gör också att bilen framförs mer ekonomiskt utan att kompromissa på körglädje. Dessutom är Stop & Go-funktionen standard och illustrerar modellens miljömedvetna referenser.


N Line trimpaket för ett nytt sportigare utseende.

För första gången finns nya i20 tillgänglig med trimpaketet N Line som skänker bilen en ännu mer dynamisk look. N Line-versionen har ett nytt sportigt utseende med exteriör och interiör inspirerad av högprestandamodellerna från N. Trimpaketet bjuder på sportiga grå accenter och en slank stötfångare som förstärker både optisk och aerodynamisk prestanda. Helt nya i20 N Line är utrustad med specialdesignade 17-tumsfälgar med tvåtonsprofil.

Helt nya i20 N Line har dessutom fått optimerad fjädring, motorrespons och förstärkt ljud från avgassystemet för att skänka en ännu sportigare känsla.

Helt nya i20 utrustad med N Line-paketet lanseras till våren 2021.


Svensk introduktion till konkurrenskraftiga priser

Helt nya i20 har redan nu svensk introduktion till mycket konkurrenskraftiga priser. Något som ligger helt i linje med modellens värdegrunder – kvalitet, pålitlighet, mångsidighet och mångsidighet. Versionen med 1.25 MPi introduceras till ett pris från 149 900 kr medan 1.0 T-GDi med 100 hk lanseras med pris från 174 900 kr. Samma motor med 120 hk finns att köpa från 179 900 kr.