Hyundai presenterar sin minsta EV hittills

SEOUL, 27 oktober 2020 – Hyundai Motor Company visade idag de första bilderna och ett filmklipp på sin minsta EV hittills.

Utvändigt är den lilla elbilen baserad på design från konceptbilen ‘45’ som presenterades på 2019 International Motor Show (IAA) i Frankfurt. Hyundais designers anpassade de kinetiska kubformade ljusen tillsammans med den vinklade men ändå släta profil som kännetecknar ‘45’, för att skapa en mini-EV i Performance Blue färg med orange accenter.

Det lilla prestandamonstret har utrustats med två DC-motorer som skjuter iväg bilen mot en hisnande toppfart på hela 7 km/tim. Bara de allra modigaste vågar sätta sig bakom ratten på den här raketen. För att stärka förarens självförtroende har Hyundais designers hämtat inspiration från motorsportvärlden genom att placera endast en stol i mitten av bilen.

I linje med designarvet från ‘45’ har Hyundai byggt den här unika bilen i det traditionella och ekologiska materialvalet – trä. Den nya elbilen har än så länge ingen officiell räckvidd men förarens skratt antas driva bilen ännu längre tack vare den inbyggda Emotion Adaptive Vehicle Control-teknologin (EAVC).

Mer detaljer om hur den här unika EV:n kommer bjuda på spännande mobilitetsuppleveser för unga kunder presenteras framöver.

För information om hur Hyundais minsta elbil byggdes; se filmklippet genom att klicka på länken.