Hyundai och Sophie Odelberg mot nya äventyr

Malmö, 14 juni 2021 – Hyundais bästsäljande SUV har hårdtestats i Alperna och i spansk värme för att för att klara av den tuffaste terrängen. Helt nya TUCSON är en bil som låter föraren sätta gränserna för vart resan bär av, vare sig det är längs slingrande landsvägar eller på traktorstigar i bergen. Hyundai Sverige utnämner äventyraren, fotografen och influencern Sophie Odelberg till ambassadör för nya TUCSON som lanseras med ett brett utbud av elektrifierade drivlinor. Sophie Odelbergs aktiva livsstil, både till vardags och på fritiden är en perfekt match med TUCSONs självsäkra och mångsidiga karaktär.

Sophie är fotograf med inriktning mot sport och lifestyle. Under de senaste åren har hennes bilder synts i kampanjer för bland annat Adidas, Red Bull, Åhléns och Canon. Ett yrke som innebär en hel del resor med mycket packning och kamerautrustning. Hennes fritid präglas av längtan efter äventyret, med ett hjärta som bultar för både havet och bergen. Klätterexpeditioner till Nordnorge, surfresor till Spanien och skidturer till Riksgränsen gör en fyrhjulsdriven SUV med god lastförmåga nästan oumbärlig. Speciellt om hunden skall få plats också...

”Sophie tar fantastiskt fina bilder i sitt yrke. Hennes Instagram-följare får njuta av en både visuellt inspirerande och engagerande vardag. Hennes målmedvetna och positiva attityd går verkligen hand i hand med TUCSONS terränggående karaktär. Det skall bli spännande att följa hur hon sätter bilen på prov både framför kameran och på vägarna,” berättar Tobias Joelsson, PR Manager på Hyundai Sverige.

Hållbarhet ligger Sophie varmt om hjärtat då hon anser att alla måste göra vad de kan för att bevara vår vackra natur. Valet av TUCSON Hybrid och Plug-in Hybrid som bil kändes därför självklart. Låga utsläpp på långresor och möjlighet att köra 62 km på ren el (Plug-in Hybrid) gör tillsammans med en mängd förarassistans- och säkerhetsfunktioner nya TUCSON till en perfekt bil för äventyr.

"Jag har kört Hyundai TUCSON en tid nu och det är en bil som jag verkligen tycker om. Jag får plats med hela min packning (tro mig - det blir väldigt mycket med alla sporter, hund och kamerautrustning),” säger Sophie. Det är också en bil som är underbar att köra långa sträckor med (längst jag kört är Stockholm-Galicien t/r). Jag är otroligt glad över att nu också kunna köra ännu grönare," fortsätter Sophie.

I sommar kommer Sophie, precis som många andra svenskar semestra hemma i Sverige. Det finns oändligt att upptäcka i våra hemmaskogar. Bara en bilresa bort.

Sophie tipsar om tre sommarpärlor:


Cykla, springa och tälta i Funäsfjällen

Jag har alltid haft mitt hjärta i Årefjällen. Åre är mitt hemmaberg. Där har jag varit sedan jag var barn och även bott i byn under perioder. Att andra fjäll skulle kunna konkurrera hade jag inte tänkt mig. Det var inte förrän jag för några år sedan blev introducerad till Funäsfjällen som jag fann en ny kärlek. Det tog ett tag, inte som en blixtförälskelse, men när jag för första gången fick ta mig runt och utforska fjällen på cykel fick känslorna spel. 43 mil av stigar över oändliga, böljande fjäll med utsikt som får dig att tappa andan. Snirkliga, lekfulla leder där ingen är den andra lik och allt så lättåtkomligt. Det tog inte 2 timmar att komma upp på fjället, man var redan där från platsen bilen parkeras. Så fritt, så lekfullt och så lite folk. Ja äntligen fjället för sig själv.

Syltraversen/Jämtlandstriangeln

Sylarna är verkligen en plats jag inte får nog av. Ett alltid lika enastående vackert område, sommar som vinter, i bra/dåligt väder och som alltid ger mig fjärilar i magen. Sylarna är ett bergsmassiv på gränsen till Norge, nära Åre. Det sammanlänkas av 3 toppar; Templet, Storsola, Storsylen och Lillsylen, vilka skapar en 1 mil lång kamklättring med fantastisk utsikt. Klättringen är inte särskilt svår, men bör inte göras utan guide om man aldrig har klättrat förut.

Är man inte klättrare så är området med sina makalösa vyer, lika fint att vandra eller springa i. Vill man inte tälta är Sylarnas Fjällstation toppklass med fantastisk mat och logi. Att det också är en av mina favoritvägar att köra bil mot Storulvån, där vandringsleden mot Sylarna börjar, är ett extra plus i kanten.

Nordnorge

Sverige och vår otroligt vackra natur i all ära - men det finns en plats som får mitt hjärta att klappa lite extra. För några år sedan var jag för första gången i Nordnorge. En resa jag spenderade på en segelbåt längs Norges dramatiska fjordar och som sedan dess har gjort ett djupt avtryck i mitt hjärta. Att det skulle ta över 25 år av mitt liv innan jag skulle förstå hur makalöst vackert Norge är med landets aldrig sinande tillgångar till äventyr, skäms jag över. Man behöver inte alltid resa över hela jorden för att få uppleva något fint som skänker minnen för livet. Ofta finns de närmare än man tror.

Det spelar nästan ingen roll vart i Nordnorge du är - allt är vackert. Vägen du kör på, bergen som kastar sig upp ur havet, de kritvita stränderna, det turkosa vattnet, ja allt. Jag har spenderat mest tid i Lofoten och det är som en stor lekpark för vuxna. Det är som den perfekta hybriden med tropikernas vackra sandstränder, Medelhavets surf-spots och Chamonix dramatiska bergstoppar på samma plats. Kan det bli bättre? Det går att surfa, löpa i bergen, klättra, cykla och dyka. Vad mer behöver man? Lite senare i sommar kanske Norge öppnar gränsen igen och då ligger äventyret bara en bilresa bort.

Följ Sophie och Hyundai Sverige på Instagram på @sophieodelberg och @hyundaisverige