Today’s Office powered by IONIQ 5

Stockholm, 7 oktober, 2021 – Hyundai Sverige presenterar “Today’s Office powered by IONIQ 5” - ett projekt som skall främja kreativitet genom att kombinera hållbar mobilitet med svensk natur och en unik arbetsplats.

Behovet av att kunna välja arbetsplats baserat på sinnesstämning har växt sig större under de senaste åren. Att jobba hemifrån är alltmer accepterat och företag ställer redan om sin kontorsplanering för att vara anpassade efter framtidens sätt att arbeta. Hyundais nya elbil IONIQ 5 kan tack vare funktionen Vehicle-to-Load (V2L) förvandlas till en stor powerbank och driva andra elektriska apparater. En funktion som öppnar upp för möjligheten att vara uppkopplad på platser som annars är helt strömlösa. Exempelvis möjligheten att arbeta från en stuga mitt i naturen och ändå ha tillgång till värme och samma elektriska bekvämligheter som på kontoret inne i stan. 

Tillsammans med arkitekterna från finska Studio Puisto har Hyundai skapat en helt unik kontorsplats i form av en designerstuga på 9 kvadratmeter. Stugan är en version av Studio Puistos hyllade Space of Mind Cabin som produceras hållbart av Protos Demos, med en modulär inredning utvecklad i samarbete med möbelmärket Made by Choice. Today’s Office är så pass lätt att den fullt monterad kan lyftas på plats med helikopter eller kranbil. På så sätt har den minimal åverkan på omgivande natur och kan placeras nästan varsomhelst. Stugan är tillverkad helt i ekologiskt trä, CNC-fräst för exakt passform och med utvändig lärkpanel som täcker både tak och väggar.

”Hyundai Sveriges kreativa initiativ är ett bra exempel på möjligheterna och fördelarna med att köra elbil. IONIQ 5 möjliggör en framtida mobilitetslivsstil genom att låta kunderna fritt välja sin arbetsplats, utan begränsningar av ett traditionellt elnät,” säger Andreas-Christoph Hofmann, Vice President Marketing & Product på Hyundai Motor Europe."Samarbetet med Studio Puisto förstärker deras redan imponerande stugkoncept med nollutsläppslösningar som gör det ännu mer tilltalande för hållbarhetsfokuserade gäster och fortsatt leverera på vår vision om Progress for Humanity."

IONIQ 5 erbjuder inte bara en utsläppsfri resa till kontoret. Invändigt har Hyundais designers skapat en unik vardagsrumskänsla baserad på återvunna och miljövänliga materialval. Inkopplad till huset ger IONIQ 5 gästerna tillgång till wi-fi, ljudsystem, TV, kylskåp, luftvärmepump, vattenkokare, espressomaskin samt till och med toalett.

Med en maximal effekt på upp till 3,6 kW kan bilen driva stugan i flera dygn. Något som öppnar upp för ännu fler användningsområden. Utrustad med det stora batteriet på 72,6 kWh har IONIQ 5 en räckvidd på upp till 48 mil. I kombination med modellens ultrasnabba laddningsteknik (10 mil på 5 min laddning) ger det en bekymmersfri färd vid både pendling och på långa resor.

Today’s Office är placerad utanför Stockholm och kommer under hösten nyttjas av inbjudna kreatörer samt entreprenörer inom hållbarhet som söker inspiration eller miljöombyte.

Besök www.todaysoffice.se för mer information, bilder och filmer.