Hyundai visar det senaste inom elektrifierad mobilitet på eCar Expo Göteborg

Göteborg, 30 november, 2021 – Hyundai Sverige visar upp de senaste elektrifierade modellerna på eCar Expo Göteborg, den 3 till 5 december. Besökare är välkomna till monter G3 på Svenska Mässan där de hyllade elbilarna IONIQ 5, nya KONA Electric och vätgasbilen NEXO ställs ut. Experter från Hyundai Sverige finns på plats under hela helgen för att svara på frågor och erbjuda provkörning av de populära elbilarna.

En av mässans höjdpunkter är IONIQ 5 som redan vunnit ett flertal priser och gått till final i Car Of The Year 2022. IONIQ 5 är första modellen att lanseras från det dedikerade elbilsvarumärket IONIQ samt Hyundais första bil baserad på helt nya elbilsplattformen E-GMP. Den nya plattformen med sin 800-voltsteknik möjliggör ultrasnabb laddning från 10–80% på endast 18 minuter. IONIQ 5 har även utrustats med Vehicle-to-Load-funktion som gör att den kan agera mobil powerbank och ladda andra elbilar eller elektriska apparater. Utvändigt har IONIQ 5 måtten av en mellanklass-CUV medan den 3000 mm långa hjulbasen och ett helt plant innergolv möjliggör en rymlig interiör i klass med en stor SUV. Extratillbehör som solpaneler på taket är bara några av de innovationer som erbjuds från IONIQ 5 och presenteras på eCar Expo.

KONA Electric lanserades 2018 och har sedan dess sålts i över 100 000 exemplar runtom Europa. Redan i samband med introduktionen valdes KONA Electric till Årets Bil 2018 av svenska Auto Motor & Sport. Det är den första modellen som kombinerar en kompakt SUV-kaross med elektrifierad drivlina. Nya KONA Electric är en uppgradering där den populära modellen fått helt ny utvändig design och en mängd tekniska förbättringar. Nya KONA Electric har en WLTP-räckvidd på upp till 484 km men har dokumenterats köra upp till 790 km på en enda laddning. 2020 blev KONA Electric Hyundais andra modell att belönades med 5 stjärnor i Green NCAP och är även en av de elbilar som rankas bland de bästa för familjer av Autocar.

Hyundai är biltillverkaren med marknadens bredaste utbud av elektrifierade drivlinor. Satsningen på vätgas resulterade 2013 i världens första massproducerade bränslecellsbil ix35 Fuel Cell. Efterföljaren NEXO, med sin SUV-karaktär belönades 2020 med Teknikens Världs Stora Bilpris för sin räckvidd på över 66 mil, köregenskaper, lastförmåga och tekniska innovation som gör den till ett verkligt alternativ till batterielbilar och fossila drivmedel.

IONIQ 5, NEXO och nya KONA Electric finns utställda i Hyundais monter med nummer G3 från fredag till söndag. Gäster som vill provköra kan välja mellan både IONIQ 5 och nya KONA Electric.