Hyundai Motor presenterar designen av IONIQ 6 - en Elektrifierad Streamliner

  • Hyundais senaste addering till IONIQ, företagets dedikerade BEV-varumärke realiserar strömlinjeformad estetik och funktionell effektivitet under designtemat Ethical Uniqueness.
  • Kokongliknande kupé med komfortfunktionalitet och anpassningsbar belysning erbjuder en personlig och rymlig interiör.
  • En singelvälvd aerodynamisk profil och noggrant formade konturer skapar Hyundais lägsta luftmotståndskoefficient på 0,21.
  • IONIQ 6 introducerar ett nydesignat ”H”-emblem och användande av över 700 Parametric Pixels för unicitet.
  • Hållbara material applicerade genom hela IONIQ 6, återspeglar ett engagemang för miljövänliga mobilitetsvärden.


SEOUL, 28 juni 2022 –
Hyundai Motor avslöjade idag den strömlinjeformade och tidlösa designen av efterlängtade IONIQ 6, andra modellen att ingå i utbudet för IONIQ, företagets helelektriska varumärke. Hyundai beskriver IONIQ 6 som en Elektrifierad Streamliner, aerodynamiskt skulpterad och använder sig på ett innovativt sätt av hållbara material för att spegla värderingarna hos dagens EV-kunder.

IONIQ 6 inspirerades av Hyundais Prophecy EV Concept och kännetecknas av rena, enkla linjer och en slank aerodynamisk form som Hyundais designers beskriver som Emotional Efficiency. IONIQ 6:s elektrifierade streamliner-karaktär och kokongliknande medvetna interiör förkroppsligar silhuetten för en ny era av elektrisk mobilitet. Samtidigt reflekterar det övergripande designtemat Ethical Uniqueness Hyundais kundcentrerade engagemang för energieffektivitet och miljöansvar.

”IONIQ 6 förbinder en känslomässig konvergens av funktionalitet med estetik”, säger SangYup Lee, Executive Vice President och Head of Hyundai Design Center. ”Den distinkta strömlinjeformade designen är resultatet av ett nära samarbete mellan ingenjörer och designers med noggrant fokus på detaljer och kundcentrerade värden. Vi har skapat IONIQ 6 likt en kokong för medvetenhet som erbjuder en personlig plats för alla.”


IONIQ 6:s människocentrerade design är både etisk och unik

IONIQ 6 demonstrerar etisk och unik design genom energieffektivitet och hållbar materialanvändning. Designen av IONIQ 6 var människocentrerad från start med invändiga utrymmet utvecklat parallellt med exteriören. Ansträngningar gjordes för att maximera och optimera interiören, sträcka ut den i fronten och baktill. Något som resulterade i en unik streamliner-silhuett och rymlig interiör.

Liksom sin prisbelönta företrädare, IONIQ 5, implementerar IONIQ 6 designstrategin Hyundai Look som ger varje modell sitt unika utseende. Genom att välja en kundcentrerad riktning, designar Hyundai med olika livsstilar i åtanke snarare än mot en stil som passar alla.


Singelvälvd streamliner med slank och funktionell estetik

IONIQ 6 är en elektrifierad streamliner som förverkligar idén om emotionell effektivitet genom att samtidigt tillgodose kundens estetiska och funktionella behov. Den aerodynamiskt skulpterade silhuetten med enkla men sensuella kurvor erbjuder en ny typologi för den elektriska mobilitetseran.

IONIQ 6 har en ultralåg luftmotståndskoefficient på ringa 0,21, assisterad av sin låga nos, aktiva luftspjäll i fronten, reducerat glapp mellan hjul och skärmbreddare samt slanka digitala sidospeglar som tillval. Som ytterligare stöd till IONIQ 6:s avundsvärda aerodynamiska förmåga är dess elliptiska spoiler med vinge, lätt båtakterstruktur och separering av luftflöden i bakre stötfångaren. Även under bilen är strävan att nå bättre aerodynamik tydlig i det heltäckande underredet, optimerade deflektorer och reducerat hjulhusavstånd.

IONIQ 6 integrerar också över 700 Parametric Pixels runtom bilen, såsom strålkastare, bakre kombinationslampor, främre nedre sensorer, luftventiler samt mittkonsolindikator för att ytterligare förstärka IONIQ-varumärkets identitet.

Bakre vingens Parametric Pixel High-Mounted Stop Lamp (HMSL) skapar en iögonfallande ljusprofil när bromsarna appliceras. För att ytterligare framhäva IONIQ 6:s unika egenskaper, är det nydesignade ”H”-emblemet applicerat både fram och baktill på bilen. 

Kokong-inspirerad interiör skapar ett medvetet och personligt utrymme

IONIQ 6:s kokongformade interiör fungerar både som ett bekvämt gömställe och personligt utrymme. En interiör fylld med praktiska funktioner och hållbara material som underlättar en medveten, miljövänlig mobilitetsupplevelse och livsstil.

Hyundai Motor Groups Electric Global Modular Platform (E-GMP) gjorde det möjligt för bilens designers att sträcka ut interiören, fram- och baktill för att skapa ett optimerat benutrymme och rymlighet som gör att passagerarna sitter bekvämt. Plattformen möjliggör också ett helt plant golv, vilket i sin tur skapar en expansiv känsla.

Den användarcentrerade interiörarkitekturen exemplifieras av en ergonomiskt utformad kontrollenhet som är centralt placerad för att minska distraktion och stimulera till säker, intuitiv körning. Den modulära instrumentpanelen med pekskärm integrerar en 12-tums infotainmentdisplay och ett digitalt kluster på 12 tum. En mittkonsol av bro-typ erbjuder bekväm och generös förvaring inne i bilen.

Dual Color Ambient Lighting sätter ljuset för interiören i IONIQ 6. Användare kan välja från ett spektrum av 64 färger och sex dubbla färgteman, utvecklade av färgexperter för att hjälpa förare och passagerare att känna sig avslappnade samt bekväma. De interaktiva pixelljusen med fyra punkter på ratten möjliggör enkel kommunikation mellan förare och bilen.

Genom att avlägsna alla knappar från framdörrarna skapades ökat utrymme och mer förvaring. Transparenta detaljer på krockkuddens garnering, dörrens sidofack och konsolens nedre kåpa accentuerar känslan av rymd och unikhet ytterligare.

Miljövänliga material applicerade på olika beröringspunkter för hållbarhet

I linje med IONIQ 6:s tema Ethical Uniqueness och inspiration från dagens miljömedvetna konsumenter, applicerade Hyundais designers återvunnen pigmentfärg från uttjänta däck till exteriörens beklädnad och kolpigmentfärg av bambu till karossen.

Även interiören hos IONIQ 6 är formgiven i hållbara material och färger. Beroende på utrustningsnivå, inkluderar dessa ekoprocessat läder (säten), återvunnet PET-tyg (säten), bio-TPO-skinn (instrumentpanel), bio-PET-tyg (innertak), biofärg från vegetabiliska oljor (dörrar) och mattor av återvunna fisknät.   

IONIQ 6 på digitala billboards och Världspremiär

I samband med designavslöjandet släpper Hyundai Motor en effektfull digital 3D-film på billboards vid tre globala landmärken samtidigt. Filmen med IONIQ 6:s strömlinjeformade design och flexibla interiör kan ses på K-POP Square i Seoul, Picadilly Circus i London och Big Kahuna på Times Square i New York.

Världspremiären för IONIQ 6 äger rum i juli. Då kommer Hyundai att avslöja de fullständiga specifikationerna, inklusive den elektrifierade streamlinerns funktioner och avancerade teknik.

För mer information om IONIQ 6, besök kampanjsidan https://ioniq6.hyundai.com.